Редитељ трилера „Једини излаз“ уочи премијере: Увек је излаз бити добар човек

© Фото : ПромоЈедини излаз
Једини излаз - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Пратите нас
Филм „Једини излаз“ дебитантско је остварење Дарка Николића који говори о потрази за истином у мрежи лажи, уцена и мрачних тајни из прошлости. Млади редитељ открива да је прави једини излаз увек у томе да се буде добар човек.

Шта је једини излаз?

„Једини излаз је посматрати ведро свет, живети сваки дан као да је последњи, бити добар човек“, каже Николић за Спутњик.

Његов психолошки трилер „Једини излаз“ биоскопски живот започеће 11. фебруара у дворанама широм Србије. Настао из пера сценаристе Марка Поповића, а у продукцији компаније Станковић и синови, филм је окупио импозантну глумачку екипу, међу којима су Анђелка Прпић, Даница Максимовић и Љубомир Бандовић, појачани глумцима из региона.

Даница Максимовић: Из мене су изашли шок, бес, истина

„Моја улога је била изузетно захтевна. Изнутра креће та емоција, тај бол, та мука. Ако желимо да пружимо емоцију, допремо до публике, реалистички прикажемо муку сваког човека, можемо једино дубоким проживљавањем“, открива чувена глумица Даница Максимовић.

О улози коју је одиграла у дебитантском филму Дарка Николића, Даница Максимовић каже:

„Иако су ме поједине сцене дубоко потресле, била сам срећна што је из мене изашла та истина, шок, бес, јед. Зато ме вређа када кажу за људе из других професија да глуме. Бити прави глумац, глумац који је посвећен својој професији значи следити оне танане нити у себи. Ми не глумимо, ми тако живимо“.

Прича из женске перспективе

Главна улога додељена је Анђелки Прпић која тумачи жену чији је супруг, познати београдски адвокат страдао у пожару. Шест година после његове смрти, она добија информације које доводе у питање све што је мислила да зна о трагедији, али и о својој породици.

„Срећна сам због тога што су се и сценариста и редитељ упустили у истраживање света из перспективе једне жене. Код нас на филму и у литератури главне улоге обично су резервисане за мушкарце. Жене су ту или декор или нека успутна прича. Захвална сам Дарку да се латио таквог посла“, наводи Даница Максимовић.

© Фото : ПромоПрилику да се дружи са глумцима публика ће имати и у Новом Саду 11. фебруара у биоскопима Арена Cineplexx и Cineplexx Променада, у Крагујевцу 12. фебруара у биоскопу Cineplexx Плаза, а дан каније у биоскопу Cineplexx Ниш.
Редитељ трилера „Једини излаз“ уочи премијере: Увек је излаз бити добар човек - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Прилику да се дружи са глумцима публика ће имати и у Новом Саду 11. фебруара у биоскопима Арена Cineplexx и Cineplexx Променада, у Крагујевцу 12. фебруара у биоскопу Cineplexx Плаза, а дан каније у биоскопу Cineplexx Ниш.
Филмофил који је израстао у редитеља

Трилер „Једини излаз“ дебитантски је целовечерњи филм редитеља Дарка Николића који је како каже одрастао уз трилере.

„Популаран жанр у свету, трилер, код нас је више заступљен у серијама. То је уједно и мој омиљени жанр. Још као клинац почео сам да гледам и ’гутам’ те садржаје и одатле је све кренуло. Са различитим сценаристима покушавао сам реализујем и друге филмове који су такође били трилери, психолошки, црнохуморни, крими“.

© Фото : ПромоДарко Николић, Даница Максимовић, Анђелка Прпић и продуцент филма Марко Станковић
Редитељ трилера „Једини излаз“ уочи премијере: Увек је излаз бити добар човек - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Дарко Николић, Даница Максимовић, Анђелка Прпић и продуцент филма Марко Станковић

Осим звезда домаћег глумишта, редитељ је за свој првенац изабрао и сараднике из региона.

„Нисам тенденциозно изабрао глумце из региона. Једноставно сам одрастао за време старе Југославије када смо гледали различите глумце и то сам доживео као богатство једног филма“, тврди редитељ који је у овом филму сарађивао и са Николом Ристановским и Тонијем Михајловским из Македоније, Јанком Поповићем Воларићем, Маринком Пргом, Нивес Иванковић, Стипеом Радојом из Хрватске…

Свечана премијера филма „Једини излаз“ одржаће се 10. фебруара у биоскопу Cineplexx Ушће, а на редовном репертоару наћи ће се од 11. фебруара широм Србије. Свечана пројекција филма одржаће се и у Бања Луци, 17. фебруара.

„Нисам могао ни да претпоставим да ћу у време најгоре пандемије дочекати свој првенац. Али утолико је и узбуђење веће“ признаје Дарко Николић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала