Звезда с јуниорима и без 10 чланова тима на Купу Кораћа: Корона нас је декласирала

© Фото : КК Црвена звезда мтсКК Црвена звезда
КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде путују у среду након поподневног тренинга у Нови Сад на завршницу Купа Радивоја Кораћа.

Први меч на завршном турниру црвено-бели играју у четвртак од 21 сат против крагујевачког Радничког, али због свих дешавања која претходе овом турниру и великом броју заражених играча и готово целог стручног штаба вирусом Kовид-19, Црвена звезда се нашла у врло незавидној ситуацији у којој је здравље свих у табору на првом месту.

Од уторка, дан после утакмице АБА лиге са Мегом, па до поласка у Нови Сад, свакодневним тестирањима утврђено је присуство вируса код Волдена, Нока, Хола, Колома и Дуопа Рита, па екипа Црвене звезде има тренутно пет заражених играча и пет чланова стручног штаба.

„У ситуацији када нам је здравље на првом месту, идемо у Нови Сад са недоумицом у ком саставу ћемо наступити на завршници Купа Радивоја Кораћа. У околностима које се мењају практично из дана у дан, оно што нас радује је да ћемо без обзира на број играча, учествовати на завршници Kупа и бити део завршног турнира. Све остало је у овом тренутку у другом плану“, рекао је Дејан Радоњић и додао:

„Желимо да стабилизујемо у наредном периоду са здрављем играча и чланова стручног штаба, без обзиран на велики број утакмица, како би стоички изнели велики број обавеза које нам предстоје. Корона нас је нажалост декласирала, немамо велики број играча и чланова стручног штаба због вируса и потпуно је јасно зашто је наше основно размишљање, да је здравље најважније и на првом месту. Ситуација није нимало пријатна“.

Капитен Бранко Лазић има огромно искуство наступа у завршним мечевима националног купа, али према сопственим речима – у оваквој ситуацији никада није био:

„Ситуација у којој немате толико саиграча и готово цео стручни штаб не може да се подведе под нормалну, али морамо да је прихватимо као сурову реалност у времену пандемије. Неће нам бити лако, ротација нам је изузетно скраћена, неке позиције су посебно погођене, али идемо у Нови Сад да се боримо и дамо све што имамо. За колико ће то бити довољно, у околностима у којима се у оваквом систему играју 3 утакмице у 4 дана – видећемо. Искрено, имамо жељу да сви момци што пре оздраве, кошарка нам је у другом плану, али борићемо се!“

Једанаест играча Црвене звезде којима су прикључени и талентовани јуниори Шарановић и Вујичић, путују у Нови Сад у среду увече, након поподневног тренинга.

Све утакмице завршнице купа играће се у две хале СЦ „Спенс“ без присуства публике и новинара због пандемије вируса Ковид-19.

Парови четвртфинала Купа Кораћа:

Четвртак:

15.00 Мега – Младост

17.00 ФМП – Војводина

19.00 Партизан – Борац

21.00 Црвена звезда – Раднички Крагујевац

Субота, полуфинала:

18.30 Мега/Младост – ФМП/Војводина

21.00 Партизан/Борац – Црвена звезда/Раднички

Недеља, 21.00 финале.

Американац је играо за Звезду, али не заборавља Партизан: „Тако нешто нисам доживео нигде“

Волели су га у Партизану, сада полако осваја Русију /видео/

Србин одлично почео епизоду у Русији /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала