Пикси је ставио тачку на приче о Роналду – шта се беше десило у Београду 2019. године? /видео/

© Фото : Марко Метлаш / ФССРепрезентивци Србије и селектор Драган Стојковић Пикси
Репрезентивци Србије и селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Пратите нас
Драган Стојковић, селектор фудбалске репрезентације Србије, на конференцији за медије пред утакмицу квалификација за Светско првенство против Азербејџана ставио је тачку на дискусију о мечу против Португалије.
Дани Макели - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Огласио се судија којег слави Србија – због Роналда је направио нову грешку!

Српски тим је меч завршио резултатом 2:2, али је ривал могао да дође до победе, да је у финишу дуела признат погодак Кристијана Роналда.

Лопта јесте прешла гол-линију, иако је Стефан Митровић, дефанзивац Србије, успео да спречи да она стигне до мреже, али арбитри нису имали добар угао да виде целу ситуацију.

Погодак није признат, Роналдо је бурно реаговао, бацио капитенску траку и напустио терен, после чега су негодовали и из комплетног тима Португалије.

Та тема је Стојковићу наметнута и у Азербејџану, уочи утакмице трећег кола квалификација која се игра у уторак од 18.00.

Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Вратио се пенал против Швајцарске... Браво, Србијо, хвала судијо!

„Утакмица се завршила 2:2 и не желимо више да размишљамо о томе. Сконцентрисани смо искључиво на дуел против Азербејџана, то нам је сада најважније. Али, ако се већ бавите оним што је прошло и ако поредите спорне ситуације, подсетићу вас да је Роналдо у претходном циклусу квалификација дао гол против Србије из чистог офсајда. Грешке су део игре, дешавају се свима. И онда се говори о извињењу, о срећи и тако даље и тако даље… Све је то фудбал. Не желимо да губимо време размишљајући о стварима које су прошле. Интересује нас само оно што следи, а то је утакмица у уторак увече против Азербејџана", јасан је био Стојковић.

Меч у ком је Роналдо постигао гол из офсајда одигран је 8. септембра 2019. године, на стадиону Црвене звезде у Београду у квалификацијама за Европско првенство, а гости су победили са 4:2.

Селектор је говорио о плану за следећи меч.

„Играчи ће упозорење добити вечерас. Нисмо још причали о утакмици, то ћемо урадити вечерас, али они су довољно паметни да схвате да не постоји ниједна лака утакмица без обзира на име противника. Наравно, са моје стране добиће информације које су потребне за овакву утакмицу. Лично сматрам да је ово једна екстремно тешка утакмица, екстремно тежак противник и са тим сазнањем ми морамо ући у утакмицу. Ући, одиграти је и завршити је на начин на који ми то желимо. Само уз најозбиљнији приступ", навео је Стојковић.

► У реду, лопта је прешла, али — преко чега су Срби све прешли? /видео/

► Хтео је да буде Роналдо, али сада може да се поноси својим српским именом

► Бог, лопта и Србија — све што треба једном дечаку из народа да заплаче од среће

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала