„Српски снајпер“ у НБА – Богданових рекордних осам тројки за победу Атланте /видео/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENСрпски кошаркаш Богдан Богдановић
Српски кошаркаш Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2021
Пратите нас
Српски репрезентативац Богдан Богдановић пружио је фантастичну партију, крунисану са 32 поена, а његова Атланта победила је Шарлот резултатом 105:101 (33:20, 19:25, 23:32, 30:24). Искусни бек оборио је рекорд по броју убачених тројки у најјачој кошаркашој лиги на свету. Сада је та бројка порасла на осам.

У двобоју четврте и пете екипе на Истоку, Атланта је изашла као победник. Хорнетси су пре меча имали учинак 27 победа и 24 пораза, док су Богдановићеви Хокси имали скор 28-25.

Богдан који ове сезоне просечно постиже 12,6 поена, био је изузетно расположен за игру што се видело од самог почетка сусрета, који је окончао са 32 поена, и био је надомак обарања и тог рекорда, који и даље износи 35 поена.

​Бивши кошаркаш Партизана и Фенербахчеа имао је још три скока и три асистенције за 40 и по минута проведених на паркету. 

Низале су се тројке „српског снајпера“, који је на полувремену постигао 12 поена, свих 12 с линије за три поена. Уз проценат шута из игре 4/8, од чега 4/7 за три поена.

​Наставак сусрета са Шарлотом, донео је још ефикаснијег Богдановића, који је до краја терорисао мрежицу Хорнетса, погађао је и са девет метара, те је сусрет завршио са 32 поена, од чега рекордних осам тројки.

Последњу, осму тројку, убацио је за резултат 99:97, чиме се Атланта у потпуности вратила у живот, а претходно је имала озбиљан заостатак и била је пред поразом.

Ипак, до краја су Хокси на крилима сјајног Србина успели да славе победу, а Богдановић је исписао рекорд по броју убачених тројки за готово 40 минута проведених на паркету.

► „Српски једнорог“ доживео пех усред утакмице /видео/

► Како од спектакла направити срамоту – на амерички начин /видео/

► Доживео је неуспех са Србијом, па је донео одлуку због које је данас МВП

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала