Кремљ о „агресији“ Русије: Што је више таквих фраза, то оне више девалвирају

© Sputnik / Владимир Вяткин / Уђи у базу фотографијаТроицка кула у московском Кремљу
Троицка кула у московском Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је, коментаришући речи америчког државног секретара Ентонија Блинкена о последицама „агресивних дејстава“ Русије, да што се више ово изговара, то више девалвира.
„Дешава се одређена девалвација таквих фраза. Ови позиви да се одустане од неких ефемерних и агресивних дејстава, претње да ће нас приморати да платимо – што се више изговарају такве фразе, то оне више девалвирају“, одговорио је Песков на захтев новинара да прокоментарише Блинкенову изјаву.

„Поновићу још једном, Русија никада ни за кога није представљала и не представља агресију и никада се није бавила агресивним дејствима “, додао је он.

Блинкен је раније у интервјуу за телевизију „Ен-Би-Си“, говорећи о ситуацији у Украјини, изјавио о могућим „последицама“ за Русију од Вашингтона ако настави да „делује агресивно“.

Раније су Сједињене Америчке Државе и низ европских земаља изјављивале о ескалацији „руске агресије“ и премештању руских трупа на Криму и у близини источне границе Украјине. САД су позвале Москву да објасни ова наводна дејства и истакле спремност за разговоре. Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков истакао је да су америчкој страни објашњења дата прошле недеље. Он је приметио да Русија неће водити дијалог у „тону и перспективи“ које су предложиле Сједињене Америчке Државе и да ће Вашингтон морати да се задовољи објашњењима која је већ добио.  

Украјинске власти су у априлу 2014. покренуле војну операцију против самопроглашених Доњецке и Луганске народне републике, које су прогласиле независност након државног преврата у Украјини у фебруару 2014. године. Свеобухватни прекид ватре ступио је на снагу у јулу прошле године. Међутим, од фебруара 2021. ситуација у Донбасу поново је почела да се погоршава.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала