Како најбољем на свету изгледа „април у Београду“?

© AP Photo / Darko VojinovicНовак Ђоковић прославља освојен поен против Сунву Квона у другом колу Србија опена
Новак Ђоковић прославља освојен поен против Сунву Квона у другом колу Србија опена - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је после победе на старту Србија опена одговарао на питања новинара, током чега је објаснио како се он осећа у априлу у Београду.

Ђоковић је у другом колу Србија опена, односно свом првом мечу, победио јужнокорејца Сунву Квона.

С обзиром на то да Србија опен није постојао целу деценију, као и да је током априла углавном био ван Србије због осталих турнира, Новака смо упитали како се осећа у априлу у Београду.

„Било је јако хладно у последњих неколико дана, пуно кише, то није користило ни на терену ни ван њега. Увек је лепо бити у Београду, независно од времена, да ли играо или не... Не може ниједно место то да одмени. У Србији се осећам најлепше на свету“.

„Захвалан сам што имам прилику да играм овде, што сам одиграо овако како сам одиграо и надам се да ћу догурати до меча и борбе за трофеј. Имаћу све теже изазове, играм против Миће (Кецмановића) следеће коло и биће ми све теже из меча у меч. Радујем се тим неким изазовима, поготово због чињенице да сам играо добро и некако када се човек осећа добро има исто и већу мотивацију“, одговорио је Ђоковић на питање Спутњика.

​Други део одговора односио се на велики број тениских турнира који нас очекује у Србији. Уз још један мушки из серије 250 и женски турнир, биће ту и такмичења из нижег ранга.

Мозаик Новака Ђоковића направљен од тениских лоптица на Дорћолу - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Спутњик на месту у које ће гледати свет: Ђоковићев наследник и пуст Дорћол /фото/

„Надамо се што већем броју публике. Женски турнир је за месец дана, а и мушки после тога... Ово је велика ствар. Мислим да је вредно поменути значај организације турнира на највишем професионалном нивоу, и у мушкој и у женској конкуренцији. Имате челенџере и мушке и женске, па неколико фјучерса. Јако је битно да се што више професионалних турнира одиграва у Србији, не само овде већ у свим градовима, јер на тај начин, услед ових мера и рестрикција, ви омогућавате тенисерима да уштеде новац који би потрошили на путовања и трошкове. Када се такмиче у Србији имају и прилику да добију поене, а с друге стране им је велики подстрек да играју пре домаћом публиком и ово је огромно искуство за њих. Надам се да ћемо одржавати турнире дуги низ година. Тренутно, што се тиче Србија опена, имамо лиценцу за четири године, после треће године имамо могућност да је купимо... Видећемо шта ће бити, сада се трудимо да будемо у овом садашњем тренутку и да уживамо што више можемо“, подвукао је Новак.

Новаков брат отворио душу: Губио сам свој живот

Ђоковић о хаосу у Европи и вези са Србијом: Не можемо само Јанко и ја да „подижемо из мртвих“

Ђоковић: Хајмо прво на српском... /фото, видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала