Постигнут споразум: „Спутњик Ве“ ће се производити у Турској

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаАмпуле са вакцином "Спутњик Ве"
Ампуле са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) и турска фармацеутска компанија „Вискоран илач“ постигли су договор о производњи руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у Турској, саопштио је фонд.

„РФПИ и турска фармацеутска компанија 'Вискоран илач' саопштавају о сарадњи у вези са производњом у Турској прве регистроване вакцине против ковида 19 'Спутњик Ве'. 'Вискоран илач' је обавио припрему за локализацију производње и планира да је покрене у наредних неколико месеци на неколико места“, наведено је у саопштењу Фонда.

Производња вакцине Спутњик Ве  - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2021
Турска компанија: Спремни смо да произведемо милионе доза руске вакцине
С тим у вези, директор руског фонда Кирил Дмитријев изјавио је да је споразум са турском компанијом усмерен на ширење производних капацитета и обезбеђивање међународних испорука вакцине „Спутњик Ве“.

„РФПИ је потписао споразуме са водећим фармацеутским компанијама у Азији, Латинској Америци, Европи и Заједници Независних Држава, захваљујући којим ће безбедна и ефикасна руска вакцина постати доступна људима у више од 60 земаља“, рекао је он.

Председник одбора директора компаније „Вискоран“ Озтурк Оран је изјавио да, поред споразума о производњи вакцине, процеса издавања лиценце, складиштења и дистрибуције, део сарадње са Русијом представљају и клиничка испитивања вакцине, која успешно напредују.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала