Бајден није био у праву: Прва америчка држава пријавила нула смртних случајева од короне

© AP Photo / Michael AinsworthТексас
Тексас - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2021
Пратите нас
Након потпуног отварања, укидања мера и одржавања турнира у голфу и националног првенства у фудбалу, манифестација на којима је био присутан велики број гледалаца, гувернер Тексаса Грег Абот објавио је да држава није имала смртних случајева повезаних са ковидом и да је седмодневна стопа позитивности била најнижа од када се води евиденција.
Гувернер Тексаса Грег Абот изазвао је буру у Конгресу када је 2. марта ове године најавио да ће у потпуности отворити државу. Отприлике у исто време одлучено је да се у потпуности отвори и Мисисипи.
​Идеја је била да се људи привикну на нормалан живот, укључујући рад предузећа са пуним капацитетом и спортске арене пуне навијача, отварање школа... 
​Председник САД Џо Бајден назвао је такве планове „размишљањем неандерталаца“, преноси Newsweek.
"Надам се да су до сада сви схватили да су маске кључне. На корак смо до тога да можемо из темеља променити природу ове болести због начина на који можемо да вакцинишемо људе", рекао је Бајден коментаришући одлуку гувернера Тексаса.
"Последње што нам треба је неандерталац који мисли да ће у међувремену све бити у реду, да можемо скинути маску, заборавити је. И даље је важно. Критично је, критично, критично“, понављао је Бајден.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала