Путин обавештен о оствареним циљевима: Русија продала оружје у вредности преко 15 милијарди долара

© Sputnik / Сергей Ильин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2021
Пратите нас
Русија је 2020. године продала оружје у вредности већој од 15 милијарди долара, док су укупне поруџбине и дље на нивоу од 50 милијарди долара, изјавио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу (ФСВТС) Дмитриј Шугајев током састанка са руским председником Владимиром Путином.
„Све нам се одвија по плану – оном плану који смо зацртали прошле године. Што је најважније, испунили смо циљеве из прошле године. Имамо обим већи од 15 милијарди  долара – 102 одсто зацртаних циљева. И укупне поруџбине су остале на нивоу од преко 50 милијарди долара, што је веома важно. То је један од главних показатеља који нашим предузећима и читавом систему војно-техничке сарадње уливају сигурност у будућност“, рекао је он.
Према речима Шугајева, Москва је прошле године испоручила војну технику у 51 државу и одржава контакте са више од сто земаља. 
Русија, која је ове године испоручила оружје у вредности од шест милијарди долара и истовремено потписала уговоре у вредности од седам милијарди долара, прекинула је употребу долара и СВИФТ-а приликом реализације уговора о испорукама наоружања и прешла је на националне валуте. - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2021
Помама за руским наоружањем: Русија од извоза оружја зарадила 13 милијарди долара
Додао је да Русија данас самоуверено напредује по питању трговине оружјем. Велики део испорука чини ваздухопловна техника и техника противваздухопловне одбране, али ни испоруке копнене и поморске технике нису занемарљиве, прецизирао је шеф Федералне службе.
Упркос спољном притиску, Москва је испунила обавезе према уговорима вредним више милијарди, додао је он.
„Без обзира на тешку ситуацију, наши конкуренти свеједно настављају да појачавају утицај првенствено на наше партнере. У том смислу се суочавамо са притиском без преседана и сведоци смо чињенице да се на наше партнере врши веома озбиљан пресинг“, нагласио је Шугајев.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала