Захарова: Борељова стратегија према Русији – одраз логике из Средњег века

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗахарова: Завршетак првог крака „Северног тока 2“ – победа права и економских интереса
Захарова: Завршетак првог крака „Северног тока 2“ – победа права и економских интереса - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2021
Пратите нас
Стратегија Европске уније према Русији заснована на три принципа „супротстављање, обуздавање и сарадња“ одраз је логике из Средњег века  а не приступ 21. века, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Не знам с ким је њему (Борељу) успело супротстављање, обуздавање и сарадња. Уопште, чини ми се да је то нешто из области медицине јер је према сваком нормалном човеку, нормалној земљи такав приступ неуместан… Уопште није приступ за 21. век“, рекла је она за ТВ „Русија 1“.
Како је додала то је средњовековни приступ када једна земља сматра да све треба да се понашају као вазали.
„То је програм за вазалне државе. Нешто су, сигурно, помешали“, додала је Захарова.

Негативни коментари о самиту – класична америчка пропаганда

Поводом негативних коментара америчких експерата на рачун недавно одржаног самита председника Русије и Америке, Захарова каже да се ради о „бесмислицама“ и „класичној америчкој пропаганди“.
„Замислите, колико ће само тих америчких беспосличара остати без посла, без финансирања, ако не буде санкција и нормализују се билатерални односи “ , рекла је она и додала да такви коментари немају везе са стварношћу.
Америчко-руски, руско-амерички односи су захваљујући Вашингтону доспели у ћорсокак. И двојица лидера су то констатовала пре самита. И идентично су оценили то што се догодило. Зашто се то опет гура у први план већ сам објаснила: јер иза тога су фондови, новац, грантови. Они тако зарађују, рекла је она.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала