Бечић позвао парламентарне странке на дијалог

© Sputnik / Небојша ПоповићПредседник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић
Председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је позив свим председницима парламентарних политичких партија да 7. јула у Скупштини отпочну дијалог с циљем решавања отворених питања, која су, како је поручио, значајна за убрзање европског пута Црне Горе.
У позиву свим парламентарним странкама - позиције и опозиције, Бечих је поручио да је заједничка обавеза свих убрзање европског пута Црне Горе, као кључног спољнополитичког циља, око којег постоји политички консензус, али и огромна подршка грађана, која је у последњим месецима у узлазној путањи.
Навео је да на том путу, европски партнери од Црне Горе имају велика очекивања од овог сазива црногорског парламента, односно од парламентарних политичких субјеката власти и опозиције.
"Наиме, већ дужи низ година Црна Гора не успева да реформише изборно законодавство, деблокира в.д. стање у области правосуђа и реши проблем континуираних изборних процеса на локалном нивоу, који паралишу врло често систем у целини", навео је Бечић.
Додао је да је за решавање многих од ових питања потребна двотрећинска, односно тропетинска већина у Скупштини Црне Горе. Самим тим, додао је, све претходно намеће потребу да започнемо дијалог о предметним питањима.
"Да су ови процеси лаки и једноставни, вероватно би били још раније успешно окончани. Међутим, дијалог је једини пут до решења, а без вођења дијалога смо сасвим сигурно осуђени на неуспех.", навео је и додао да очекује да су, како каже, "сви спремни да поднесемо политичку жртву зарад вишег циља, верујући да су европске интеграције изнад интереса било ког појединца и политичке партије".
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала