Израел представио нову ракету која „уништава“ руски брод /видео/

© Фото : Public domainТестирања противракетног система "Хец-3" ("Стрела-3") у Израелу
Тестирања противракетног система Хец-3 (Стрела-3) у Израелу - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Пратите нас
Један од највећих израелских произвођача у сфери војно-индустријског комплекса, компанија „Рафаел“ (Rafael Advanced Defense Systems), представила је нови високо прецизни ракетни систем пете генерације дугог домета „Си брејкер“ (Sea Breaker) који на анимираном снимку уништава руски мали ракетни брод совјетске производње.
Како је саопштено на сајту компаније „Рафаел“, нова навођена ракета може уништити мете на мору и копну на удаљености до 300 километара у условима снажног електронског супротстављања.
Према информацијама произвођача, довољна је једна ракета да се уништи брод величине фрегате. Истиче се да се ракетним системом могу наоружати чамци, корвете, као и обалски високо мобилни лансирни системи „Спајдер“ компаније „Рафаел“.
​На анимираном снимку на сајту компаније „Рафаел“ приказано је уништавање ракетног чамца са ознаком 962. Према отвореним изворима, такав чамац Р-71 „Шуја“ (пројекта 1241) био је поринут на воду 1983. године и у саставу је руске Црноморске флоте.
Ракетни чамци пројекта 1241 градили су се у СССР и Русији од 1979. до 1996. године. Продавали су се у иностранство, укључујући и Јемен.
Прочитајте још:
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала