Москва: Надамо се да „дубока држава“ у САД неће „прогутати“ резултате самита у Женеви

© Sputnik / Владимир Баранов / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на Кремљу
Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Пратите нас
Москва се нада да „дубока држава“ у Сједињеним Америчким Државама неће обезвредити резултате самита у Женеви и да неће доћи до ревидирања споразума лидера Русије и САД, рекао је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
„Очекивања пре самита су у многим престоницама прелазила све мере и оно што стране могу постићи, с обзиром на традиционалну дистанцу о многим питањима. Ипак, по мом мишљењу, самит је прошао успешно и са резултатима које ћемо, како се надамо, успети да сачувамо, и надамо се да се неће догодити да такозвана 'дубока држава' прогута те резултате као што је био случај, нажалост, у прошлости за време администрације (бившег председник Доналда) Трампа“, објаснио је дипломата.
Такође је истакао да је састанак у Женеви оставио на њега утисак.
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2021
Путин: Одбрамбена способност Русије по неким параметрима надмашила Америку
„Желим да истакнем да америчка страна није покушавала да жеље представе као стварност. Односно, реални приступи и процене биле су карактеристичне за цео амерички тим који је пратио председника Џоа Бајдена. С обзиром на то, надам се да неће доћи до суштинске ревизије договора који су постигнути на највишем нивоу“, истакао је дипломата.
Према његовим речима, постоји шанса за нормализацију односа са Америком.
„Не само да постоји шанса, него је већа него што су многи мислили пре самита, а самим тим биће неопростивије ако се она пропусти“, рекао је Рјабков, истакавши да је руска страна одмах по повратку у Москву приступила реализацији споразума који су постигнути на руско-америчком самиту у Женеви.
„Прилично брзо смо пренели Американцима наше предлоге о томе како да се организује дијалог у сфери стратешке стабилности, без паузе смо приступили разговору о сајбер-безбедности, одржали пословне разговоре о билатералним односима“, појаснио је Рјабков.
Такође је истакао да напредак ометају накупљени проблеми.
„Сходно томе, предвиђам озбиљне потешкоће. Многе околности отежавају напредак: негативна позадина у односу према Русији у Америци у медијима и на Капитол хилу, затим велики број запуштених питања питања када је потребно трошити време и снаге како би се рашчистила ситуација“, прецизирао је он.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала