„Жртвено јагње“ од 45 милиона евра годишње /видео/

© AP Photo / Vadim GhirdaФранцуски фудбалер Антоан Гризман
Француски фудбалер Антоан Гризман - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Пратите нас
Француски фудбалер Антоан Гризман налази се у гомили проблема пред почетак наредне сезоне, те може да постане „жртвено јагње“ сопственог клуба због астрономских примања од 45 милиона евра годишње, све након расистичког испада и дебакла на Европском првенству.
Гризман је доспео на стуб срама светске јавности након што је недавно испливао видео-снимак из 2019. године на којем су он и саиграч из Барселоне и репрезентације Усман Дембеле.
Усман Дембеле - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2021
Протестује због расизма, а уствари – он је расиста?! /видео/
Дембеле и Гризман се на поменутом снимку ругају јапанском особљу у једном хотелу на расној основи, због чега су реакције јавности и компанија повезаних са Французима биле жустре.
Компанија „Конами“ је раскинула уговор с а Гризманом, који је требало да буде кључни амбасадор њиховог бренда, али то није ништа наспрам беса који је дошао из јапанске компаније „Ракутен“, главног спонзора Барселоне.
Поменути фудбалери су на спорном снимку били у хотелу током турнеје у Јапану коју је организовао „Ракутен“, што је изазвало бес код председника те компаније Хирошија Микитанија.
„Као спонзор клуба и организатор турнеје, веома ми је жао што су Барселонини играчи били дискриминаторни. Овакве изјаве ни под каквим условима нису прихватљиве и уложићемо јавну жалбу клубу“, навео је Микитани.
​Гризман се у међувремену извинио због свог поступка – па, чак и лично председнику Микитанију – али је утисак да му то неће много помоћи везано за каријеру у каталонском гиганту.
Поготово због тога што је, како је проценило јавно мњење, јако тешко пронаћи кајање у његовом извињењу.
„Последњих неколико дана су неки људи желели да ме представе као неког ко нисам. Жустро одбацујем оптужбе против мене и жао ми уколико сам увредио моје јапанске пријатеље“, изјавио је тридесетогодишњи крилни нападач.
Ситуација ван терена није добра по Француза, а ни она на терену није ништа боља, пошто је Гризман са репрезентацијом доживео дебакл на Европском првенству после пенала против Швајцарске.
О дешавањима на Евру у емисији „Миљанов корнер“ говорио је српски голман Марко Дмитровић.
Што се клупског фудбала тиче, Антоан је минуле сезоне на 51 утакмици забележио 31 гол и 13 асистенција, али је Барса завршила на разочаравајућем трећем месту шпанске ЛаЛиге.
Проблеми за вишеструког шампиона Европе, међутим, нису везани за резултате, већ за катастрофално финансијско стање које је последица немарног управљања клубом од стране претходних управа.
Тим са „Камп Ноуа“ дугује огромну своту новца, али то није толики проблем колики је притисак челника ЛаЛиге на клуб који је далеко преко дозвољеног трошка по питању годишњих плата играчима.
Барселона мора да се реши значајног одлива новца, а Гризман је неко ко би први могао да добије „шут карту“, што због недовољно добрих партија, што због астрономских примања од око 45 милиона евра годишње (880 хиљада недељно).
​Клуб би требало да напусте и Самјуел Умтити и Миралем Пјанић, али и Гризман који је проглашен као вишак у конкуренцији Мемфиса Депаја, Серхија Агуера, Ансуа Фатија, Педрија... И Лионела Месија, који, додуше, и даље није потписао нови уговор са клубом.
Дански фудбалери - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2021
Како су Данци „покрадени“ на ЕП – две лопте и ласер у тренутку пенала
Због свега наведеног Француз би могао да постане „жртвено јагње“ председника Ђоана Лапроте, који једним ударцем може да покаже како његов клуб не толерише поступке као што је био Гризманов, али и да направи први корак ка извлачењу клуба из ужасне финансијске ситуације.
Проблем Лапорти представља Гризманова плата које он не жели да се одрекне, па ће продаја бити јако тешка, јер се сумња да постоји клуб који је у овом тренутку спреман да изједначи његова примања.
За Антоанове услуге су заинтересовани многи, пре свега премијерлигаши као што су Челси, Манчестер сити и Манчестер јунајтед, али нико, барем за сада, није спреман да некадашњем члану Атлетико Мадрида и Реал Сосиједада, који је већ ушао у четврту деценију живота, да скоро милион евра недељно.
Енглези „пљували и вређали“ Данце на Вемблију?!
Господин „домаћинско суђење“ – Србија памти, али Роналдо и Данци не опраштају
Како изгледа када касни снимак историјског момента /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала