Пет намирница које јачају имунитет

© Fotolia / Gossip7Першун и мирођија
Першун и мирођија - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2021
Пратите нас
Ако сте забринути за свој имунитет и желите да га ојачате, знајте да је могуће истовремено уживати у храни. Руски нутрициониста и доктор биолошких наука Александар Мирошников објаснио је која је најбоља храна за наш имунолошки систем.
Специјалиста је пре свега нагласио значај хране која садржи витамин Це, одговоран за производњу интерферона и имуних ћелија. Добра опција је црна рибизла, јер 100 грама ове бобице садржи 22 одсто потребне дневне количине витамина Це.
Витамин А такође је важан за имуне ћелије, а босиљак је његов одличан извор. Дијететичар саветује конзумацију три или четири букетића босиљка дневно. Такође се може комбиновати са зеленом салатом која, захваљујући великој количини витамина Бе који садржи, помаже у борби против стреса.
Мирошников је такође нагласио значај мирођије за јачање имунитета. Фитонциди које садржи имају антибактеријска својства, објаснио је нутрициониста у интервјуу за руски канал Москва 24.
Све ове биљке се добро комбинују са гамборима, каже нутрициониста, јер су морски плодови богати протеинима који помажу нашем имунитету.
Прочитајте и:
Људски организам - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Руски доктори: Прекомерно јачање имунитета може бити кобно по здравље
Брашно  - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
Шта је заправо истина о миту о четири беле смрти - открива српски професор
Сирово месо може бити извор многих бактерија... - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2021
Руски доктор открива шта не треба јести са месом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала