Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Каква драма у дуелу Србије и Кине – и велика грешка судија!

© REUTERS / EDGAR SUАлександра Крунић и Нина Стојановић
Александра Крунић и Нина Стојановић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Нина Стојановић и Александра Крунић поражене су у првом колу дубл конкуренције тениског турнира Олимпијских игара од кинеског пара Ју-Фан Си – Жаусјан Јанг после три драматична сета и момента у ком су Српкиње прославиле победу, али је она поништена реакцијом судија.
У супер тај-брејку Кина је искористила тек седму меч лопту, Српкиње су се невероватно бориле, али је траг на њих оставио детаљ из тог дела меча при резултату 11:10.
Крунићева је пласирала бекхенд паралелу, судије се нису оглашавале у први мах и она је заједно са саиграчицом већ кренула да прославља победу, али узалуд јер је главни судија сигнализирао касно јављање линијског.
Српкиње су учиниле све да се врате у дуел, али од тог момента нису имале ниједну меч лопту.
Нина и Александра су одлично започеле меч, оствариле су брејк већ у првом гему и то је било довољно за освајање првог сета.
Прилика за брејк је постојала и у седмом гему, као и у деветом када су пропустиле брејк прилику, док је потпуна драма виђена у десeтом.
Српска тенисерка Нина Стојановић после пораза од Серене Вилијамс на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Нина и Миомир – лагане победе за Србију
Кинескиње су стигле до три брејк шансе, али су Нина и Александра потом освојиле четири узастопна поена и искористиле трећу сет лопту.
Потпуни спектакл је виђен у другом сету, у трећем и четвртом гему су виђени брејкови, у шестом су Српкиње спасле две брејк прилике, али не и у десетом што је донело изједначење у сетовима.
Одлучујући сет, до десет поена, био је једнако узбудљив, размењивали су се мини-брејкови са обе стране, Кина је стигла до 7:5 у моменту када је Крунићева разбила рекет, али је потом уследио добар поен за српски тим.
Екипа Кине је вратила разлику на два поена, изненадивши Стојановићеву, али је она затим бриљантно реаговала на мрежи, после доброг сервиса Крунићеве.
Уследило је изједначење, потом и преокрет за меч лопту, али су Кинескиње успеле да неутралишу опасност и продуже дуел.
Лоша реакција Стојановићеве је омогућила меч лопту Кини, међутим крај је спречила Крунићева, одличном игром са основне линије, после чега је феноменално реаговала из далеког волеја погодивши линију за нову меч лопту.
Чинило се да је бекхенд паралела Крунићеве била добра, али је линијски судија прогласио аут, због чега је Стојановићева протестовала, што није уродило плодом па је резултат остао 11:11.
Нажалост, нова грешка Србије је омогућила Кини другу меч лопту, Стојановићева је бриљантно реаговала на мрежи и неутралисала опасност, али наредни ритерн није био добар и Кина је стекла трећу меч лопту.
Нина је и ту опасност отклонила, феноменалном кретњом на мрежи и антиципацијом покушаја дијагонале, али је Александра одиграла лош волеј и дозволила Кини четврту меч лопту, што је поново вратила на нулу Стојановићева, инстинктивном реакцијом на мрежи.
Лако су Кинескиње дошле до пете меч лопте, Крунићева је одлично сервирала и дошло је до новог изједначења, али затим и до шесте меч лопте за Кину, пошто је Александра погодила мрежу из форхенда са основне линије.
Ни ову прилику Кина није искористила, али је добила нову, чак седму коју је реализовала за пласман у друго коло турнира.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Олимпијске игре у Токију
Медведев је „прокувао“ и – победио, Карацев почистио Американца! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала