Војне вежбе НАТО и савезника: Америка пребацила војску и хеликоптере у суседство Русије

© AP Photo / Shakh AivazovАмерички и грузијски војници у заједничкој војној вежби САД-Грузија
Амерички и грузијски војници у заједничкој војној вежби САД-Грузија  - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе пребациле су у Грузију неколико стотина војника и хеликоптера „Блек хоук“ из ваздухопловне базе „Рамштајн“ у Немачкој ради учешћа у мултинационалним војним вежбама „Агилан дух“ (Agile Spirit 2021), саопштила је прес-служба грузијског Министарства одбране.
„Уочи званичног отварања војних вежби војници и војна техника различитих земаља стижу у Грузију ваздушним и морским путем. На теретном броду 'Обирикс' у луку Поти у Грузији већ су стигли из Румуније оклопни хамери (HMMWV) који припадају 173. пешадијској бригади војне полиције САД, као и различите врсте логистичке опреме“, наводи се у саопштењу.
Амерички војници на војној вежби  - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2020
Уливање страха — прави циљ гомилања трупа НАТО и Америке на границама Русије и Белорусије
Како је прецизирано, хеликоптери ће учествовати у вежбама у делу који се односи на пружање медицинске помоћи и евакуацију.
Раније је Министарство одбране Грузије саопштило да ће се годишње војне вежбе „Аџајл спирит“ одржати у земљи по десети пут од 26. јула до 6. августа.
У вежбама ће учествовати око 2.500 војника из 15 земаља – Грузије, САД, Естоније, Немачке, Летоније, Литваније, Румуније, Пољске, Шпаније, Турске, Украјине, Велике Британије, Канаде, Италије и Азербејџана.
Америка ће послати око 700 војника на вежбе у Грузију, преносе медији.
Према саопштењу грузијског Министарства одбране, циљ војних вежби је „унапређење оперативне компатибилности између оружаних снага земаља које учествују и јачање регионалне сарадње у области безбедности.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала