Русија: „Спутњиком Ве“вакцинисано 20 милиона грађана

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Шефица Руске службе за фитосанитарни надзор (Роспотребандзор) Ана Попова изјавила је да обе дозе вакцине „Спутњик ве“ (Sputnik V) примило око 20 милиона Руса.
Када је реч о вакцини „ЕпиВакКорона“, обе дозе примило је милион људи, док је комплетно вакцинисано „КовиВак“ вакцином – око 300.000 људи.
Лабораторија Истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију Гамалеја Министарство здравља Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Стиже пета руска вакцина против вируса корона
У Русији су регистроване четири вакцине против короне – „Спутњик Ве“ (Sputnik V) центра „Гамалеја“, „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, „КовиВак“ центра „Чумаков“, и вакцина „Спутњик лајт“.
Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“, коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.
Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Трећа фаза испитивања вакцине „Спутњик Ве“  - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2021
Резултати треће фазе клиничких испитивања вакцине „Спутњик Ве“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала