Пронађен хеликоптер Ми-8 који се срушио на Камчатки и тело једне путнице

© ФГБУ "Кроноцкий государственный заповедник" / Уђи у базу фотографијаПад хеликоптера Ми-8 на Камчатки
Пад хеликоптера Ми-8 на Камчатки - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2021
Пратите нас
Батискафи Министарства одбране Русије пронашли су хеликоптер Ми-8, који се у четвртак срушио у Курилско језеро на Камчатки, на дубини око 110 метара, изјавио је губернатор Камчатског краја Владимир Солодов.
„Пре буквално неколико минута стигла је информација да је хеликоптер пронађен. Налази се на дубини 110-111 метара. Откинут му је репни део, остатак корпуса је цео“, рекао је Солодов за телевизију „Русија 24“.

Истражни комитет је у међувремену саопштио да је на месту пада летелице откривено тело једне путнице.

„Разматра се техничка изводљивост вађења хеликоптера из воде. Поред тога, у овом тренутку се врши испитивање повређених, запослених у компанији 'Витјаз-Аеро' који су помагали у навигацији лета хеликоптера и директора предузећа 'Турист' који је организовао туристичку екскурзију“, наводи се у саопштењу.
Према речима Солодова, на лицу места ради 15 спасилаца из Министарства за ванредне ситуације Русије и три батискафа. Стручњаци одређују тактику подизања хеликоптера и рада на таквим дубинама.
Спасилачка служба Министарства за ванредне ситуације Русије креће на место пада Ми-8 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
На Камчатки се срушио хеликоптер са 16 особа, међу њима и дете
Што се тиче преживелих путника, губернатор је рекао да су неки од њих напустили Камчатку.
Две особе су и даље у тешком стању. Након што су извучене из шока и у стабилном стању, биће решено питање могућности њиховог транспорта у федералне клинике, уколико буде потребно“, објаснио је губернатор.
Додао је да регионалне власти настављају да користе хеликоптере у региону, али да су туристички излети на језеро обустављени како би потрага и рад истражитеља на лицу места били што ефикаснији.
Подсетимо, Министарство за ванредне ситуације Русије саопштило је у четвртак да се хеликоптер Ми-8 са 13 туриста и три члана посаде срушио на Kамчатки, на Далеком истоку Русије.
Према подацима регионалног Министарства здравља, спасено је девет особа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала