Абазовић: Вељовић хушка због својих циљева

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2021
Пратите нас
Потпредседник црногорске Владе Горе Дритан Абазовић оценио је да саветник председника Црне Горе и бивши шеф полиције Веселин Вељовић покушава да грађане који се национално осећају као Црногорци злоупотреби за своје циљеве, који немају везе с националним интересима Црне Горе.
„Грађани имају апсолутно уставно право да протестују, мирно и достојанствено, у складу с Уставом и законима. То смо сви радили и не видим ништа спорно у томе. Међутим, покушај злоупотребе служби, стварања атмосфере ванредног стања и хушкања људи на сукобе — супротан је националним интересима државе“, казао је Абазовић.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Вељовић саслушан
Коментаришући Вељовићеве позиве грађанима на масовно окупљање, а полицајце на одбијање наређења приликом предстојећег устоличења владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског на Цетињу, Абазовић је за „Вијести“ рекао да је Вељовић деценијама уназад на супротној страни од интереса Црне Горе.
„То је човек који је 90-их прогањао, хапсио и тукао суверенисте. Сигуран сам да се искрени суверенисти и Црногорци неће одазвати његовом позиву, који представља покушај спречавања обрачуна нових институција с криминалом“, истакао је Абазовић.
Навео је да је као координатор служби безбедности о устоличењу Јоаникија разговарао са министром унутрашњих послова и шефовима полиције и Агенције за националну безбедност.
Скуп „црногорских патриота“ на Цетињу, испред Цетињског манастира - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Тврђава сепаратизма или духовни центар Срба: Зашто је баш на Цетињу поприште историјског сукоба
„Што се тиче служби безбедности — ситуација је крајње редовна. Пратићемо прилике и, у складу с проценама, донети одлуке које су у интересу грађана. Позивам да нам у томе помогну и Митрополија црногорско-приморска и грађани који намеравају да протестују“, рекао је Абазовић.
Он је изразио наду да ће бити развијено партнерство како би устоличење прошло без већих проблема, на миран и достојанствен начин.
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала