Амерички медији: Русија је спремнија за сваки рат, него САД и НАТО

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаВојна парада посвећена 69. годишњици победе у Другом светску рату
Војна парада посвећена 69. годишњици победе у Другом светску рату - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Пратите нас
Русија је спремна за сваку војну претњу, што јој даје огромну предност над САД и државама НАТО-а, написао коментатор Чарки Гао у чланку за "Нешнал интерест".
По мишљењу Гаоа, Русија одржава и развија праксу СССР о супротстављању хемијској, биолошкој, радиолошкој и нуклеарној претњи. Као пример, новинар је подсетио на комплет руске прве помоћи АИ-4. Она предвиђа присуство различитих противрадијационих и антибактеријских средстава, као и противотрова који се могу искористити у случају хемијског тровања.
Гао је нагласио да руске јединице редовно тренирају примену индивидуалних средстава заштите. Истовремено, према речима новинара, у државама НАТО-а овакве обуке се крајње ретко изводе. Различитим врстама претњи, како у цивилној одбрани, тако и у војним условима, много мање се посвећује пажња.
Раније је амерички истраживачки центар РАНД, близак Пентагону и војној индустрији САД, објавио извештај "Велика стратегија Русије – реторика и реалност". У њему је изражена сумња у економски и војни потенцијал Русије.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала