Вијеће за националну безбједност: Ситуација у Црној Гори стабилна, апел да се смире тензије

© СрнаЗаставе Албаније на улицама Подгорице
Заставе Албаније на улицама Подгорице - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Пратите нас
Безбједносна ситуација у Црној Гори је редовна, стабилна и мирна, оцијењено је на сједници Вијећа за националну безбједност, али и упућен апел да се допринесе смиривању тензија у контексту најављених јавних окупљања.
Како је саопштено из Владе, на сједници Вијећа, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, свеобухватно је анализирана актуелна безбједносна ситуација.
“Представници обавјештајно-безбједносног сектора упознали су Вијеће за националну безбједност са процјенама безбједносних ризика, у односу на најављена јавна окупљања”, каже се у саопштењу.
Наводи се да је Вијеће за националну безбједност донијело закључак да органи обавјештајно-безбједносног сектора интензивирају активности из дјелокруга њиховог рада, поводом најављених јавних окупљања.
“Вијеће за националну безбједност ће у наредном периоду интензивно пратити процјене ризика из дјелокруга рада обавјештајно-безбједносног сектора и на основу тога доносити смјернице и закључке”, рекли су из Владе.
Из Вијећа су апеловали на све актере друштвено-политичке и медијске сцене у Црној Гори да допринесу смиривању тензија, у контексту најављених јавних окупљања.
“Сједници су присуствовали потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министри унутрашњих послова и одбране, Сергеј Секуловић и Оливера Ињац, директор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић и предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић”, додаје се у саопштењу.
Замјеник скупштинској одбора за Безбиједност Мелвудин Нухоџић саопштио је данас раније да је премијер Кривокапић прекршио закон јер је требало и њега, ко представник ДПС-а, да позове на сједницу
Предсједница Социјалиста Снежана Јоница је недавно за Спутњик казала да је сједницу Вијећа за националну безбиједност требало раније заказати како би се спријечиле непотребне тензије.
Прочитајте још:
Црква Преображења на Ивановим коритима - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
„Хоћете ли зауставити и Јоаникија“: Непризната ЦПЦ поднела кривичну пријаву против полицајаца
Миломир Степић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
„Блицкриг“ није прошао: Битка у Црној Гори биће завршена — на Ловћену
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Митрополит Јоаникије: Они се мене одричу, ја њих нећу, то су моја браћа и мој народ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала