Кремљ: Терористичка претња из Авганистана висока

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви
Поглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Пратите нас
Ситуација у Авганистану је и даље крајње напета, а терористичка претња је веома висока због бораца ДАЕШ (терористичка организација забрањена у Русији), рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Може само да се констатујемо да на територији Авганистана поред талибана (терористичка организација забрањена у Русији), постоје и припадници ДАЕШ-а. Они не потичу из те земље, али ради се о правим терористима. Тако да је терористичка претња у Авганистану и даље висока “, рекао је Песков на редовном брифингу за новинаре.

Портпарол Кремља је додао да је безбедност Руса безусловни приоритет и у да ће у том погледу бити предузето све што је потребно.
Евакуација Авганистанаца из Кабула - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Криза у Авганистану
Руска војска евакуише Русе, Украјинце и држављане ОДКБ из Авганистана
Он је навео и да руска страна помно прати ситуацију у Авганистану и прави одређене процене имајући у виду да су талибани дали рок снагама НАТО за повлачење 31. август.
„О томе се дискутовало и на ванредном самиту Г7. Ситуација се развија, времена је све мање, напето је и ми ћемо и даље детаљно пратити шта се дешава. И даље смо забринути“, закључио је Песков.
Подсетимо, ситуација у Авганистану погоршала се последњих недеља, након што је почела офанзива талибана на велике градове у време када су америчке снаге почеле са повлачењем.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала