Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Продужен притвор Беливуку, Миљковићу и другим припадницима њихове криминалне групе

© Tanjug / Сава РадовановићСпецијални суд у Београду
Специјални суд у Београду - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Посебно одељење Вишег суда у Београду (Специјални суд) продужило је за још 30 дана притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, као и за још 25 припадника њихове криминалне групе.
Њих укупно 30 се налази на оптужници од 30. јула Тужилаштва за организовани криминал, од којих тројица нису у притвору.
Притвор им је продужен због опасности од бекства, да не би у кратком року поновили кривично дело, као и да не би утицали на сведоке и и због узнемирења јавности.
Против овог решења окривљени и њихови браниоци имају право жалбе Апелационом суду у Београду, Посебном одељењу, у року од три дана, саопштио је Виши суд.
Криминалној групи Беливука и Миљковића на терет се ставља злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.
Они и остали припадници групе се терете да су од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловали под велом Партизанове навијачке групе „Принципи“.
Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет. Налоге су преносили махом преко апликације „Скај“, пренео је Танјуг.
Оптужницом се Беливук, Миљковић и још 11 припадника групе терети за пет тешких убистава, у којима су неки од њих учествовали само у једном, а други у више њих или у свим.
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2021
Кривична пријава у Црној Гори против Беливука
Специјални суд у Београду - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Подигнута оптужница против Беливукове групе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала