Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Враћају се летње температуре: Српски метеоролог објавио прогнозу за прву половину септембра

© Sputnik / Лола ЂорђевићЛепо време измамило Београђане
Лепо време измамило Београђане  - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2021
Пратите нас
Прва половина септембра биће у знаку стабилног, сувог и умерено топлог времена, а температуре око 30 степени очекују нас око 11. и 12. септембра, написао је метеоролог Ђорђе Ђурић.
Ђурић је у прогнози за прву половину септембра, коју је објавио на свом Фејсбук профилу, навео да нас у наредних десетак дана очекује сунчано, стабилно и суво време.
„Данас и у понедељак очекује се нешто више облака, јер ће се један снажан облачни систем са обилним падавинама премештати од Туниса преко Сицилије и југа Италије ка Грчкој и Македонији. Периферни део овог облачног система донеће већем делу Србије умерено облачно време, тј. преовладаваће висока цирусна облачност, док ће претежно облачно време бити на југу Србије, понегде уз услове за слабу и краткотрајну кишу“, каже Ђурић.
Понедељак и уторак донеће Србији нешто ниже температуре и максималне вредности биће од 21 до 25, у Београду до 23 степена, прогнозира метеоролог.
„Наше подручје и почетком следеће седмице биће под утицајем снажног антициклона са севера Европе и очекује се ваздушни притисак знатно изнад нормале, што ће условљавати стабилно и суво време, али и струјање нешто свежије ваздушне масе са североистока, па ће температуре у понедељак и у уторак бити мало испод просечних вредности. У другој половини следеће седмице изнад Атлантског океана очекује се честа активност циклона. Циклонска активност условљаваће да изнад већег дела Европе буду изражена југозападна висинска струјања, нарочито изнад западне и југозападне Европе, а гребен ће се простирати од севера Африке преко југозападне Европе и западног Медитерана преко Алпа све до централне Европе, а једним делом и преко нашег подручја“, додаје Ђурић.
На том подручју Европе очекују се праве летње температуре, јер ће ваздух са севера Африке донети температуре и до 30 степени, а најтоплије ће бити на подручју од Шпаније преко Француске до земаља Бенелукса до Енглеске и Немачке, прогнозира он.
„Од средине следеће седмице и Србија и наше подручје биће под утицајем јужног струјања, уз пораст максималних температура. У среду, четвртак и петак у Србији се очекују свежа, понегде и магловита јутра, а током дана сунчано и топло. Минимална јутарња температура биће од 6 до 14, а максимална дневна од 24 до 28 степени, у Београду до 27. Према тренутним прогнозама постоји могућност да наредног викенда буде још топлије, а све због прилива још топлије ваздушне масе са запада и југозапада, па да око 11. и 12. септембра температуре буду и око 30 степени, понегде чак и који степен више“, подвлачи метеоролог.
Калемегдан - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
ДРУШТВО
Какво нас време очекује у септембру
Пустиња у Јужној Америци - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
СВЕТ
Велики мехур се формирао у Тихом океану и изазвао невиђене суше на супротном крају света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала