- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пет необичних савета како неутралисати непријатан мирис лука

CC0 / пиксабеј / Бели лук
Бели лук - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
Пратите нас
Сумпорна једињења која се налазе у црном и белом луку реагују са бактеријама у устима и стварају непријатан мирис. Међутим, непријатног задаха се лако можемо ослободити у домаћим условима, пише руски портал „Рус.твнет“.
1. Одмах након конзумирања лука потребно је испрати уста топлом водом и појести мало першуна. Першун не само да убија бактерије које се налазе у устима, већ штити и зубе и десни. На тај начин онемогућава да се шири непријатан задах лука.
2. Мирис црног и белог лука из уста се може лако отклонити, ако се поједе неколико ораха, бадема или семенки пињола, плодова бора.
3. Како би се одстранио мирис лука потребно попити чашу млека, а најбоље је храну богату белим и црним луком јести 20 минута пре оброка.
4. Саветује се да се после јела оперу зуби и очисти језик. У том случају ће мирис лука нестати за неколико минута. Поред тога, одличан неутрализатор мириса је кора цитруса, пре свега лимуна.
5. Најефикасније се непријатан задах може отклонити конзумирањем неколико зрна кардамона, биљке из фамилије ђумбира. Јак укус и мирис семенки кардамона убијају бактерије које су извор непријатног мириса.
Црни лук - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
РУСИЈА
Руски нутрициониста открива ко не сме да једе црни лук
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала