https://sputnikportal.rs/20210909/pet-saveta-kako-neutralisati-neprijatan-miris-luka--1129675069.html
Пет необичних савета како неутралисати непријатан мирис лука
Пет необичних савета како неутралисати непријатан мирис лука
Sputnik Србија
Сумпорна једињења која се налазе у црном и белом луку реагују са бактеријама у устима и стварају непријатан мирис. Међутим, непријатног задаха се можемо ослободити у домаћим условима.
2021-09-09T09:30+0200
2021-09-09T09:30+0200
2021-09-09T10:21+0200
русија
русија
исхрана
стил живота
лук
медицина
руска медицина
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e4/08/08/1123164336_0:67:1280:787_1920x0_80_0_0_f8fc89c782d24f4686e07748d1a70e01.jpg
1. Одмах након конзумирања лука потребно је испрати уста топлом водом и појести мало першуна. Першун не само да убија бактерије које се налазе у устима, већ штити и зубе и десни. На тај начин онемогућава да се шири непријатан задах лука.2. Мирис црног и белог лука из уста се може лако отклонити, ако се поједе неколико ораха, бадема или семенки пињола, плодова бора.3. Како би се одстранио мирис лука потребно попити чашу млека, а најбоље је храну богату белим и црним луком јести 20 минута пре оброка.4. Саветује се да се после јела оперу зуби и очисти језик. У том случају ће мирис лука нестати за неколико минута. Поред тога, одличан неутрализатор мириса је кора цитруса, пре свега лимуна.5. Најефикасније се непријатан задах може отклонити конзумирањем неколико зрна кардамона, биљке из фамилије ђумбира. Јак укус и мирис семенки кардамона убијају бактерије које су извор непријатног мириса.
https://sputnikportal.rs/20210907/ruski-nutricionista-otkriva-ko-ne-sme-da-jede-crni-luk-1129617546.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e4/08/08/1123164336_72:0:1209:853_1920x0_80_0_0_3d08cfd86c1699fadaa23e0a35a02dba.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
исхрана, бели лук, црни лук, непријатан задах, русија, ishrana, beli luk, crni luk, nerijatan zadah, rusija
исхрана, бели лук, црни лук, непријатан задах, русија, ishrana, beli luk, crni luk, nerijatan zadah, rusija
Пет необичних савета како неутралисати непријатан мирис лука
09:30 09.09.2021 (Освежено: 10:21 09.09.2021) Сумпорна једињења која се налазе у црном и белом луку реагују са бактеријама у устима и стварају непријатан мирис. Међутим, непријатног задаха се лако можемо ослободити у домаћим условима, пише руски портал „Рус.твнет“.
1. Одмах након конзумирања лука потребно је испрати уста топлом водом и појести мало першуна. Першун не само да убија бактерије које се налазе у устима, већ штити и зубе и десни. На тај начин онемогућава да се шири непријатан задах лука.
2. Мирис црног и белог лука из уста се може лако отклонити, ако се поједе неколико ораха, бадема или семенки пињола, плодова бора.
3. Како би се одстранио мирис лука потребно попити чашу млека, а најбоље је храну богату белим и црним луком јести 20 минута пре оброка.
4. Саветује се да се после јела оперу зуби и очисти језик. У том случају ће мирис лука нестати за неколико минута. Поред тога, одличан неутрализатор мириса је кора цитруса, пре свега лимуна.
5. Најефикасније се непријатан задах може отклонити конзумирањем неколико зрна кардамона, биљке из фамилије ђумбира. Јак укус и мирис семенки кардамона убијају бактерије које су извор непријатног мириса.