Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови напад на имовину Срба на Космету: Обијена кућа у Ораховцу

© Sputnik / Дејан СимићОраховац
Ораховац - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
Пратите нас
Породична кућа пензионера Небојше Грковића из Ораховца обијена је током јучерашњег дана, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.
До напада је, како наводе, дошло док се Небојша са супругом налазио на лекарским прегледима и вакцинацији ван Ораховца, а по повратку је затекао испретурану кућу и разбацане ствари.
Његова кућа налази се тик уз албански део Ораховца и Грковићи, као и њихове комшије, више пута до сада су били мета разних провокација, а сада и конкретног инцидента, кажу у Канцеларији те додају да је ово други напад у Ораховцу за свега два дана, "што може да указује да је по среди организована акција застрашивања српског живља у овој средини".
"Овај инцидент не сме се посматрати изоловано, већ у контексту притисака на преостале Србе у Ораховцу да овде нису добродошли и да им се угрожава егзистенција. А с обзиром да на путу који води ка кући Грковића постоје сигурносне камере, очекујемо да починиоци у најкраћем времену буду откривени и приведени правди", поручили су из Канцеларије за КиМ, пренео је Танјуг.
Kаменована кућa Мирјане Дедић у Ораховцу - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
СРБИЈА
Каменована српска кућа у Ораховцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала