- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аргентинац у неверици: „Ђоковић иде у мом правцу, можете ли веровати?“

© AFP 2023 / TIZIANA FABIНовак Ђоковић са осмехом на лицу током Олимпијских игара у Токију
Новак Ђоковић са осмехом на лицу током Олимпијских игара у Токију - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Федерико Корија, аргентински тенисер испричао је анегдоту са Новаком Ђоковићем и објаснио због чега је фасциниран најбољим тенисером света.
Током другог тениског турнира 250 серије у Београду ове сезоне, тенисери су били одушевљени приликом да играју са Новаком Ђоковићем.
С обзиром на то да су у српску престоницу стигли тенисери нижег ранга који немају често прилику да играју са првим рекетом света, за њих је то било равно остварењу сна.
Један од играча који није скидао осмех са лица због меча са Новаком је и Федерико Корија, аргентински тенисер који је освануо и на Ђоковићевом Инстаграм профилу.
Корија је у Београду у четвртфиналу изгубио од Новака 6:0,6:1, али је иако поражен одушевљено пришао српском асу и затражио фотографију.
„Са Нолетом имам јако добру причу из Токија. Зато што сам га питао за селфи у Београду, а он је постао виралан. Он је то објавио на свом Инстаграму, свом личном Инстаграму, фотографију са мном. После тога почели смо да се поздрављамо на сваком турниру“, рекао је Корија за аргентинске медије.
Аргентинац је направио увод за анегдоту са Олимпијских игара у Токију где је срео Ђоковића.
„Били смо у Токију и ушао сам у свлачионицу са Серундолом и Молтенијем. Тамо је био Ђоковић и остварили смо визуелни контакт. Наравно да ми није пало на памет да одем до њега, али је онда он кренуо у мом правцу, ка мени, можете ли веровати?“ одушевљено је препричавао Корија.
Долази до мене и каже ми: Пријатељу мој! Да ли је све у реду? Ја сам њему узвратио са : Ноле, пријатељу, честитам! Зато што је управо освојио Вимблдон“, испричао је са осмехом тенисер.
Након тога Корија се нашалио са пријатељима који су присуствовали сусрету.
„Овај Ноле, тако је захтеван“, испричао је Корија и засмејао и водитеља и госте у студију.
Новак важи за велики узор међу тенисерима и због подршке коју пружа слабије рангирам играчима и младим надама тог спорта.
Позната је и прича како је изашао у сусрет Лоненцу Мусетију, младом Италијану који није имао услова да вежба у Њујорку током УС опена, па му је Новак уступио терен који је и он користио.
О млађим играчима који тек граде каријере, али показују велики таленат, најбољи тенисер света увек је говорио бираним речима, а о томе сведоче речи Дениса Шаповалова након пораза од Новака.
„Пришао ми је у свлачионици и рекао да зна колико ми је тешко у овом тренутку, али да ће све доћи на своје место. Није морао то да уради, било је то јако лепо од њега. Он не добија довољно похвала“, изјавио је после меча на Вимблдону Канађанин.
Новак Ђоковић са осмехом на лицу током Олимпијских игара у Токију - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
СПОРТ
Новакове лекције из свлачионице
Због таквих ситуација, играчи гаје велико поштовање према Ђоковићу, а то је потврдио и Федерико Корија.
„Када играчи долазе овамо на челинџере, или у Акапулко и Лос Кабос, чуо сам их како причају такве приче новинарима. Како су били стидљиви и нервозни што су упознали Новака и колико је он срдачан и како их је натерао да се осећају опуштено“, закључио је Арегентинац.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Да ли је Федерер покушао да „сипа со“ на Ђоковићеву рану?
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Ђоковић није успео да уђе у историју, али – није крај
Новак Ђоковић у Високом у Босни - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Зашто Ђоковић иде у „пирамиде“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала