- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Комшића и његове саговорнике обједињује нескривена мржња према Србима

© Sputnik / Лола Ђорђевић Милорад Додик
 Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик прокоментарисао је сусрете председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића у Њујорку са председницом приштинске администрације Вјосом Османи и црногорским председником Милом Ђукановићем.
„Карикатурални сусрет Жељка Комшића у Њујорку са Вјосом Османи и Милом Ђукановићем јасно показује каква је БиХ држава, чим су му саговорници то двоје ултрашовиниста“, навео је Додик за Срну.
Османијевој није била препрека за тај сусрет са Комшићем ни чињеница да БиХ није признала Косово, јер их, истакао је Додик, обједињује нескривена мржња према Србима.
Додик је рекао да састанак ове тројке политичара од блефа, код које још није згаснуо ратнички неопримитивизам, јасно говори да Космет није добио никакво међународно признање ни у Њујорку, како је Приштина очекивала од тумача светског поретка, што потврђује да је, како је оценио, Косово само држава у покушају што ће и остати, а БиХ немогућа држава у распадању што је свима јасно.
„Јасно се видело и у Њујорку да те две насилно створене творевине, БиХ и Косово, нису субјекти међународне политике и права, и јасно се показује да је њихова позиција на међународној сцени све мања како време пролази, што је судбина и Црне Горе под Милом Ђукановићем на месту председника“, нагласио је Додик.
Жељко Комшић пред Генералном скупштином УН у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
РЕГИОН
Темељи дејтонске Босне и Херцеговине уздрмани данас у Њујорку
Генерална скупштина УН - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
РЕГИОН
Додик: Ако Комшић буде говорио у УН, генерални секретар допринеће распаду БиХ
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала