- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црногорска Влада онемогућена да има увид у пословање Националних паркова

© Sputnik / Јелена ВучићевићЦрно језеро на Дурмитору
Црно језеро на Дурмитору - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Чланови Управног одбора ЈП "Национални паркови Црне Горе" саопштили су да су незадовољни управљањем Националним парковима и да рад чланова УО које је именовала Влада, опструишу директорка и менаџмент предузећа недостављањем релевантних, тачних и веродостоjних информациjа о пословању.
„Тиме jе прекршен Статут предузећа, као и Пословник о раду УО према којима су директор предузећа и стручне службе предузећа дужни да члановима УО доставе тражене податке о пословању наjмање пет дана пре дана у коjем се планира седница УО“, саопштио је Управни одбор.
Један од закључака је и да су онемогућени да врше контролну функциjу и мониторинг рада предузећа.
„Тиме је посредно ускраћена и Влада да има увид у пословање предузећа чиjи jе власник и коjе jе основала. Додатно, ускраћивањем релевантних и тачних информациjа УО jе онемогућен да врши своjу основну функциjу – да буде орган управљања предузећем“, наведено је у саопштењу.
УО наводи да је стање у ЈП "Национални паркови" веома забрињаваjуће у свим аспектима.
Истичу да због опструкциjе менаџмента предузећа када jе у питању добиjање релевантних и тачних информациjа нису у могућности да сагледају утицаj политике запошљавања током 2021. на трошкове предузећа и његову финансиjску позициjу.
Сматрају да jе због свега потребно хитно ангажовати екстерног ревизора како би се утврдили прави биланси предузећа.
Подсећамо, по налогу Специјалног државног тужилаштва инспектори за борбу против привредног криминала, покренули су поступак провере пословање Јавног предузећа за националне паркове Црне Горе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала