- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хаос на западу Канаде: Корона дивља, покрајински министар добио до сада невиђена овлашћења

CC BY-SA 2.0 / Flickr/Rod Raglin / Вирус корона у Канади
Вирус корона у Канади - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Канадска покрајина Саскачеван суочава се са рекордним бројем случајева вируса корона, а локалне власти донеле су бројне мере у борби против пандемије, међу којима је у акт о поступању у ванредним ситуацијама.
Дневни број случајева вируса корона троструко је већи него на нивоу Канаде, када се гледа у односу на број становника, док је број смртних случајева чак четири пута већи, наводи канадски „Глобал њуз“.
Сузан Шо, шеф здравствене службе у тој покрајини, казала је „Глобал њузу“ да су одељења интензивне неге у болницама пуна, те да се оболели смештају и у интензивну негу на педијатрији.
Последња мера коју је та држава донела је обавезан сертификат о вакцинацији или негативан тест на улазу у поједине институције или пословне зграде.
Раније је ова покрајина донела посебан акт о поступању у ванредним ситуацијама, који треба да омогући премештање здравствених радника у складу са потребама, али даје и веома широка овлашћења министру здравства.
Тако он има могућност да „преузме или користи било коју јавну или приватну имовину коју сматра неопходном у превенцији, борби или олакшавању ефеката ванредне ситуације“. Такође, министар може да „нареди квалификованој особи да пружа помоћ у складу са својим квалификацијама“, те да „контролише или забрани путовања у или из било ког подручја Саскачевана“.
Министар има овлашћења да „наложи евакуацију или премештање људи и животиња и приватне имовине из било ког дела Саскачевана који је или може бити погођен ванредном ситуацијом и обезбеди адекватну бригу и заштиту за те особе, животиње и приватно власништво“.
Такође, дато му је право да „одобри улазак у било коју зграду или на земљиште, без налога, особа које спроводе план реаговања у ванредним ситуацијама“.
Може и да пропише „фиксне цене хране, одеће, горива, опреме, медицинских средстава и других есенцијалних ствари, као и коришћење имовине, сервиса, ресурса или опреме у било ком делу Саскачевана током ванредне ситуације“.
Изолација и усамљеност - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Психологија пандемије: Да ли ћемо се икада вратити нормалном животу
Здравствени радници у САД примају вакцину компанија Фајзер Бајонтек - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
СПОРТ
Канађанин тражио изузеће од вакцинације због религије – Американци му рекли „не“
Медицинска сестра у ковид болници - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2020
Нико неће бити натеран, али они који одбију вакцинацију могу бити лишени одређених слобода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала