- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Снег могућ већ у петак: Метеоролог најавио захлађење

© Sputnik / Лола ЂорђевићСнег који је синоћ почео да пада широм Србије освануо је данас негде само на крововима, дрвећу и травњацима, а негде се забелело као усред јануара.
Снег који је синоћ почео да пада широм Србије освануо је данас негде само на крововима, дрвећу и травњацима, а негде се забелело као усред јануара. - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Метеоролог Недељко Тодоровић најавио је да нас од среде очекује промена времена, те се сутра очекује киша, као и опадање температуре, што ће значити излазак из топлог периода и "Михољског лета".
Како је најавио, у петак и суботу се очекују хладнији дани, где ће се температура кретати у нормалним вредностима за ово доба године.
"У петак ће падати снег, на неким планинама, све изнад 1.700 метара надморске висине", навео је Тодоровић за телевизију Пинк.
Додао је да ће киша, која се очекује, добро доћи пољопривредницима, јер ће се прекинути период суше, који траје још од месеца јуна.
Он је објаснио да када у Србији преовлађује хладан ваздух из југоисточне Европе, можемо да очекујемо оштру кошаву, док је она, која је ових дана присутна, топла, сходно пријатном времену.
Како је додао, ноћас али и ујутру се очекује јак удар ветра, што ће се сутра поподне умањити, чиме ће сам ветар ослабити, што се више не може назвати кошавом.
Временска непогода - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
ДРУШТВО
Олујна кошава до петка – упозорава РХМЗ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала