- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

И Данска обуставља примену Модернине вакцине за млађе

© AP Photo / John LocherВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Пратите нас
После Шведске и Данска је саопштила да ће привремено обуставити употребу вакцине Модерна против короне код млађих особа након што су се појавили извештаји о могућим споредним ефектима.
Данска је навела да ће и даље користити вакцине произвођача Фајзер и Бајонтек као главну опцију за особе старе између 12 и 17 година, али да је одлучила да за сада обустави примену вакцине Модерна код млађих од 18 година као меру предострожности, пренео је Ројтерс.
"Прелиминарни подаци показују да постоји сумња на повећани ризик од упале срчаног мишића након примене Модерне" , навеле су у саопштењу данске здравствене службе.
При том су се позвали на податке из једне нордијске студије која још није објављена, а која ће тек бити послата Европској агенцији за лекове на даљу процену. Очекује се да финални закључци те студије буду објављени у року од месец дана, наводи Ројтерс.
Претходно је и Шведска саопштила да ће привремено обуставити употребу вакцине компаније Модерна код особа рођених 1991. године и касније, након што су пријављене могуће ретке нуспојаве, као што су упала срчаног мишића и болест срчане марамице, пренео је Танјуг.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала