- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек-чудовиште долази у Москву! /видео/

© AFP 2023 / GENE SWEENEY JR.Кенет Фарид
Кенет Фарид - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Амерички кошаркаш Кенет Фарид, познат по надимку Човек-чудовиште, требало би ускоро да постане нови члан ЦСКА из Москве.
Амерички кошаркаш Кенет Фарид, познат по надимку Човек-чудовиште, постао је нови члан московског гиганта, потврдио је тај клуб.
Фарид је од 2011. до 2018. године наступао за Денвер Нагетсе, затим имао епизоде у Бруклину и Хјустону, а онда наставио да слободна пада играјући у Кини и Порторику.
Некада је био један од најатрактивнијих кошаркаша у целој НБА лиги – због чега је и добио надимак „Manimal (Man-animal) – а у Денверу је годинама имао озбиљну улогу у тиму, неколико сезона сарађујући и са Николом Јокићем.
Међутим, дошло је до наглог пада и Фарид је после неколико година исподпросечних партија испао из лиге, а ове године је безуспешно покушао да се врати у НБА.
Требало је да има пробни тренинг са Лејкерсима, био је у саставу Портланда за Летњу лигу, али се тај план изјаловио, па је на крају завршио у Порторику, након чега је стигао позив из Москве.
Ово може да значи да је недавна повреда Николе Милутинова озбиљнија него што се првобитно мислило, пошто се очекује да Фарид игра центра у Москви, али тренутно нема јасних информација.
Фарид је тренутно далеко од свог врхунца, када је у сезони 2013/14 бележио 13,7 поена, 8,6 скокова и по блокаду и украдену лопту по утакмици.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
СПОРТ
Јокић био на скок до трипл-дабла, па немо гледао херојске потезе младог „Вука“!
Дејан Давидовац и Никола Калинић – КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
СПОРТ
Звезда разбила „понос Изреала“ усред Тел Авива!
Навијачи КК Задар - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
СПОРТ
Колико кошта „убиј Србина“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала