- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Чланак Медведева о Украјини одражава став Русије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Кремљ сматра да је чланак заменика председавајућег Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева о Украјини важан, у њему се много назива правим именима и то је у складу са оним што је већ речено на различитим нивоима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Наравно, ово је веома важна публикација Дмитрија Анатољевича (Медведева) у угледном листу. Заиста, многе ствари се називају правим именом. На различитим нивоима смо више пута говорили о потешкоћама у успостављању дијалога због чињенице да украјинска страна, украјинско руководство не спроводи претходне споразуме“, рекао је Песков новинарима.
Он је нагласио да је Москва више пута говорила о да не постоји могућност директних контаката двају председника све док не буде било разумевања шта би требало да буде на дневном реду.
„Стога је у том погледу све што је написао Дмитриј Анатољевич апсолутно у складу са оним што је већ било речено различитим формулацијама на различитим нивоима“, додао је портпарол руског председника.
Он је нагласио да се модалитети не мењају и не мења се ни статус релизације претходних споразума.
„И у том контексту, наравно, неке перспективе (за одржавање састанка председника) за сада се разматрају. Иако је председник у више наврата изјавио своју спремност“, прецизирао је Песков.
Медведев је у понедељак објавио чланак у којем је рекао да је председник Украјине Владимир Зеленски, плашећи се да му се деси још један „Мајдан“, био приморан да промени своју политичку и моралну оријентацију и почне да брани ставове националиста који су му одвратни. Истовремено, Медведев сматра да је садашњи председник Украјине „човек са одређеним етничким коренима који је целог живота говорио руски“. Заменик председавајућег Савета безбедности Русије истакао је да су у таквој ситуацији преговори са украјинским лидером немогући.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала