- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Изолацију „предвидели“ и пре короне: Нови филм са Биковићем — прво Тара, па Русија? /фото/

© Фото : Спутњику уступио Немања МишчевићМарко Бацковић и Милош Биковић на снимању филма „Изолација“ на Тари
Марко Бацковић и Милош Биковић на снимању филма „Изолација“ на Тари - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Волео бих да пишем сценарије који ће се реализовати у Русији. Видећемо како Биковић буде задовољан нашим филмом у коме игра главну улогу, куда нас путеви одведу, каже за Спутњик Марко Бацковић, редитељ и сценариста филма „Изолација“.
Снимање новог дугометражног играног филма „Изолација“ Марка Бацковића успешно се одвија на Тари упркос изразито лошим временским условима који су екипу затекли на сету.

Професионализам побеђује временске непогоде

„Прилично је тешко за снимање јер је време овде потпуно променљиво. Ујутру имамо сунце, за сат времена се спусти таква магла да се не види пар метара испред. Имали смо снег који је почео да веје једног дана, срећом није се задржавао. Блато, ветар… Међутим све то што је иза камере, што сам сада описао, у кадру је оно што ће дати додатну атмосферу филму и што ће га учинити визуелно много бољим“, истиче редитељ и сценариста Марко Бацковић за Спутњик.
© Фото : Спутњику уступио Мирослав МорачаМилош Биковић у улози младог биолога у филму „Изолација“
Милош Биковић у улози младог биолога у филму „Изолација“ - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Милош Биковић у улози младог биолога у филму „Изолација“
Он је нагласио да око себе има изузетну екипу људи који раде под веома тешким условима. Међутим, нема незадовољства и сви испуњавају своје обавезе максимално.

Изолација, али не због вируса корона

Сам назив овог остварења представља једну од најчешће коришћених речи у српском језику од кад траје пандемија вируса корона — „изолација“. Бацковић објашњава да ли је реч о случајности или ипак постоји нека друга симболика.
„Сценарио за овај филм настао је неколико година пре пандемије, тако да нема никакве везе са ковидом. Прошли смо на конкурсу са овим називом. Доста људи нас и пита да ли је везано за корону, не желе то да гледају, али ми не желимо да мењамо наслов за сада. Наслов се тиче самог посла који главни јунак обавља далеко од цивилизације, дубоко у шуми, изолован од света и свега осталог“, прецизира наш саговорник.

Биковић — глумац за пожелети

Главну улогу, биолога Јована који се током свог посла који обавља на удаљеној планини нађе уплетен у низ непредвиђених мистичних ситуација, тумачи познати глумац Милош Биковић.
Редитељ не крије зашто се кастинг свео баш на једног од најпопуларнијих глумаца код нас, али и у Русији и објашњава како је дошло до њихове сарадње.
„Од почетка смо негде ‘гађали’ Биковића као главног јунака овог филма. На крају смо му послали сценарио који му се изузетно допао и пристао је да буде део пројекта. Максимално је професионалан и помаже ми много, с обзиром да сам дебитант. Све иде својим током, прилично сам задовољан и надам се да ћемо заједно направити добар филм“.
Бацковић, којем је ово режија првог дугометражног играног филма, објашњава који је то преломни моменат када сценариста одлучи да сам режира свој текст.
© Фото : Спутњику уступио Немања МишчевићРедитељ Марко Бацковић са сарадницима на снимању филма „Изолација“
Редитељ Марко Бацковић са сарадницима на снимању филма „Изолација“ - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Редитељ Марко Бацковић са сарадницима на снимању филма „Изолација“
„Онај када ваш сценарио режира неко други, а филм не изађе онако како сте га ви замислили у глави. Моја је велика жеља била да режирам оно што напишем. Наравно, то неће увек бити могуће. Али се надам да ћу са овим филмом успети да даље испуним ту своју жељу и режирам своје текстове“, закључује Бацковић.
Ако је судити по урнебесној комедији „Такси блуз“ која је постала хит, а чији сценарио потписује Бацковић, и овај психолошки трилер са елементима хорора „прети“ да ће напунити биоскопске сале.
Према речима редитеља, комплетно снимање ће бити реализовано на Тари, последња клапа је планирана за 31. октобар, док би филм пред публиком требало да се нађе на пролеће.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала