- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев узалуд претио – Бугарин сачувао Новака на врху, пада још један рекорд

© AP Photo / John MinchilloНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Неочекивани пораз Данила Медведева у осмини финала Мастерса у Индијан Велсу од Григора Димитрова резултатом 4:6, 6:4, 6:3, обезбедио је Новаку Ђоковићу останак на првом месту АТП ранг листе.
Рус који је победио Србина у финалу УС Опена, што је његов први Гренд слем трофеј у каријери, имао је јединствену прилику да бар на кратко, 1. новембра смени Ђоковића на трону, али се то неће догодити, упркос најавама пред старт турнира да је спреман за преузимање престола.
Ито није једина добра вест када је Новак Ђоковић у питању. Наиме, први тенисер света је практично обезбедио и седму годину да оконча на лидерској позицији, што је нови рекорд.
Претходни је био у заједничком власништву њега и његовог идола Пита Сампраса.
„Пит је неко на кога сам се угледао као мали, а изједначити управо његов рекорд је остварење сна. Наставићу да се трудим да будем још бољи, надам се и још успешнији и да ћу обарати још рекорда у спорту који волим свим својим срцем“, поручио је Новак пре годину дана.
Просто је несхватљиво какав је суноврат Медведев доживео у „калифорнијској пустињи“ где је рутински освојио први сет пошто је већ у првом гему направио брејк, што му је било довољно да слави резултатом 6:4.
А онда дословце „луд“ други сет. Поново је други рекет света кренуо силовито и чинило се да иде ка новој рутинској победи, али...
Разгоропадио се Бугарин Димитров и експресно је у другом гему узвратио рибрејком. Затим следи још један брејк од укупно седам, колико их је било у десет гемова другог сета!
Димитров их је имао више 4-3, па је славио са 6:4, обезбедивши трећи сет у осмини финала Индијан Велса.
Чинило се да је Медведев био психолошки пољуљан и да није могао да се врати у меч после свих тих силних брејкова у другом сету.
Димитров је сигурним сервисом, без изгубљеног поена отворио трећи сет, затим је моментално брејкнуо Руса и повео са 2:0. Поновио је то још једном у шестом гему и повео с невероватних 5:1, да би на крају славио са 6:3, пласивравши се у четвртфинале поменутог Мастерса на којем се није појавио Ђоковић.
Ипак, Бугарин је одиграо за Србина и Новак ће остати на трону, и то рекордну седму годину, што никада ником није пошло за руком.
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Скандал-мајстор поново у акцији – умешао се и судија због љутог Италијана /видео/
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Слом Федерера: Није више на листи најбољих!
Српски тенисер Новак Ђоковић са навијачима у Мелбурну, на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Аустралијски министар (ин)директно упутио апел Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала