- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Волим Влаховића као сина – све смо му дали, али мора да се мења“

© AP Photo / Marco BuccoДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Репрезентативна пауза је готова, играчи су се вратили у своје клубове и овог викенда наступаће за своје клубове. Ипак, не зна се какав ће бити статус Душана Влаховића који је одбио нови уговор Фиорентине, али је познато због чега се то догодило.
Наиме, председник Роко Комисо је претходне недеље поручио да је Србин одбио да постане најплаћенији фудбалер у историји клуба из Фиренце, али није превише детаљисао шта је претходило да не дође до продужетка сарадње две стране.
Сада су се коначно огласили и људи који заступају интересе Душана Влаховића, који је на претходна два квалфикациона меча Србије на путу ка Мундијалу у Катару постигао три гола, што је му на „трансфермаркту“ подигло цену са 40 на 50 милиона евра.
„Били смо код Комиса са понудом од 60 милиона евра плус бонуси. Практично смо имали постигнут договор са клубом, и Влаховић се све договорио око личних услова, али је Роко Комисо одбио. Није желео ни да чује. Његов одговор био је да му је Влаховић као син и да не жели да га прода ни по коју цену, већ да жели да уговор буде продужен. Не желимо више да преговарамо са Фиорентином и нећемо причати са новинарима који представљају клуб“, изјавили су Влаховићеви представници за портал „FirenzeViola.it“.
Подсетимо, за Душана Влаховића интересовање је обновио Тотенхем, помињу се још Атлетико Мадрид, Јувентус, Манчестер сити, као и Њукасл.
Ипак, амерички бизнисмен Комисо не жели тек тако да се преда и да пусти Влаховића те је на самиту о спорту у организацији „Financial Times“ причао о проблемима са којим се клубови суочавају због самовоље фудбалера.
„Нешто у фудбалу мора да се промени јер су клубови постали немоћни пред захтевима играча, а поготови менаџера. Ми смо Душану дали све. Прилику да буде главни нападач, да води екипу и он је бриљирао. Сада тражи пуно већу плату и то је мени нормално. Не могу се потписивати петогодишњи уговор који заправо нису петогодишњи јер се већ након две или три године почне преговарати о новом, јер играчима порасту апетити. Не могу играчи да траже други уговор само је хоће више новца. Никада нисам имао случај да ми је фудбалер дошао и рекако како би желе мањи уговор јер није добро играо претходне сезоне. Такође, прозизије менаџера су големе и то нема смисла. Они зарађују на трансферима и иузимају провизију од играча. Тога у Америци нема. Играчи се измењују и нема плаћања трансфера јер новац долази из самог систета. ФИФА, УЕФА, Серија А и Премијер лига нешто морају да учине поводом тога“, поручио је резигнирани власник Фиорентине који ће остати без бисера Тоскане.
Александар Пријовић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
СПОРТ
Није се договорио са Звездом – каријеру наставља у Аустралији
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СПОРТ
„Не плашимо се никога“ – поклич пред одлучујући јуриш Србије
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СПОРТ
Српска деца му нису ваљала и сада је бивши
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала