- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британска краљица Елизабета одбила награду за старе

© AP Photo / Chris JacksonЏо Бајден и краљица Елизабета
Џо Бајден и краљица Елизабета - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Британска краљица Елизабета Друга (95) одбила је награду која се додељује старијим особама за допринос јавном животу, уз образложење да се „да се осећа премладом у срцу да би јој се доделила титула старе особе године“.
Организатори годишњих сатиричних награда, чији су досадашњи добитници између осталих глумци оскаровци, нобеловци и краљичина мајка, која је умрла у 101. години 2002. године, обратили су се краљици да виде да ли би прихватила такву част, преноси Ројтерс.
Међутим, из часописа „Олди Магазин” саопштили су да су примили „љупко писмо“ у којем им се шаљу најтоплије жеље, али и информација да се њихова понуда одбија.
„Њено величанство верује да имате онолико година како се осећате и у складу са тим краљица не верује да испуњава релевантне критеријуме да би могла да прихвати награду, те се нада да ћете пронаћи достојнијег примаоца“, каже се у писму Тома Лаинг-Бејкера, помоћника краљичиног приватног секретара.
Елизабета је у овом случају поступила као и њен покојни супруг, принц Филип, који је умро у априлу у 99. години. Он је пре једне деценије одбио прилику да освоји ову награду, која се већ 29 година додељује за допринос старијих генерација јавном животу.
Ипак церемонија доделе имаће на неки начин „краљевски печат“, пошто ће Камила, супруга Елизабетиног сина и наследника принца Чарлса, уручити награде овогодишњим добитницима, пренео је Танјуг.
Краљица Елизабета друга - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2021
СВЕТ
Суморно предвиђање: Принц Џорџ неће постати краљ – британска круна ће нестати
Аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Само једна особа на свету сме да вози нерегистрован ауто без возачке дозволе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала