- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хитна реакција аустралијских власти након Ђоковићеве изјаве

© AP Photo / Mark SćiefelbeinНовак Ђоковић након освојене титуле у Мелбурну
Новак Ђоковић након освојене титуле у Мелбурну - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, изјавио је како неће открити да ли се вакцинисао. Премијер државе Викторије у којој се одржава Аустралијан опен, поново је изјавио да нико, па ни први рекет света неће бити повлашћен уколико буде невакцинисан.
Само дан након што је Новак Ђоковић јасно ставио до знања да не жели да открије свој статус о вакцини, поново се огласио премијер аустралијске државе Викторије.
Данијел Ендрјуз подвукао је већ речено – неће бити пропуста за невакцинисане.
Када је донет закон у Викторији да невакцинисане особе укључујући и професионалне спортисте неће моћи да бораве у тој земљи, премијер је јасно ставио до знања да то укључује и све учеснике Аустралијан опена.
Новак Ђоковић након освајања Аустралијан опена 2021. - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СПОРТ
Из Аустралије за Спутњик: Да ли ће Новак моћи да игра и без вакцине?
Сада је још једном упитан да ли то правило изузима човека који је освојио девет трофеја у Аустралији, а не жели да каже да ли је вакцинисан.
„По питању вакцинације, одговор је негативан. Вирус не занима на ком сте месту и колико имате слемова. Потпуно је ирелевантно. Морате да будете вакцинисани. Професионални спорт је део правила који се односи на све који желе да буду овде да раде и морају сви да буду вакцинисани двоструком дозом. Тако да не верујем да ће невакцинисани тенисер моћи да добије визу у овој земљи, а ако је и добију морали би да буду неколико недеља у карантину“, објаснио је Ендрјуз.
Затим је конкретно упутио поруку која се односила на Новака.

Не мислим да ће особа за коју сте ме питали (Ђоковић) или било који тенисер, да све не персонализујемо, или голфер моћи да добије визу. Ако грешим, сигуран сам да би федерална влада ставила до знања“, закључио је Ендрјуз.

Поред вакцине, проблем би могао да буде карантин о чему је такође говорио и Новак Ђоковић. Он се сложио да су тенисери са правом били нервозни и упадали у проблеме због прошлогодишњег карантина у Аустралији.
За наредну годину још није донета коначна одлука, али поводом вакцинације готово је извесно да су невакцинисани тенисери у проблему.
Андре Агаси уручује трофеј Новаку Ђоковићу - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
Новаковом бившем тренеру рођена сестра прети смрћу
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
Србин фуриозно преко Француза до другог кола
Новак Ђоковић и Талон Грикспор на УС опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
СПОРТ
После Ђоковића – „експлозија“!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала