00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
21:00
30 мин
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ
Архимандрит Димитрије Плећевић: Манастир Тумане - место Божјих чуда
16:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
17:00
30 мин
ЕНЕРГИЈА СПУТЊИКА
У колачима екстракт ваниле произведен од нафте
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Зашто су туршија и кисели купус природне апотеке

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаСајам хране у Владивостоку
Сајам хране у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2021
Пратите нас
Тајна чувања здравих особина поврћа и воћа је ферментација, због које су тегле са туршијом и бурад са купусом праве домаће апотеке, са лековима за многе болести.
И ту међу теглама, ајвара – српског кавијара, туршије, паприке, џемова, слатког, компота, налази се и лек за превентиву и лечење многих болести.
„Храна је лек ако се правилно користи, али такође може да буде и штетна, па због тога треба водити рачуна шта се једе. Зимница нуди доста здравствених добробити, али само она која је ферментисана – кисели купус, краставци, туршија“, каже нутрициониста Предраг Ненадић.
Ферментисане намирнице обезбеђују организму здраве бактерије које су му неопходне ради уравнотежавања цревне флоре.
Најважнија ствар код зимнице је то што су ферментацијом сачувани витамини и ензими у храни.
„Ензими су варнице живота. Они учествују у свим метаболичким процесима у нашем организму. Њих уносимо само свежим воћем и поврћем и веома су термолабилни, што значи да деградирају брзо чак и при благом порасту температуре. Због тога је ферментисана зимница много боља и здравија од пастеризоване“, објашњава Ненадић.
Када се правилно спреми, зимница не губи ништа од својих хранљивих вредности, каже Ненадић, а добија пробиотичке особине, преноси РТС.
Кисели купус - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Које поврће јести сирово, које је боље када је обрађено, а које је "краљ поврћа"
Тегла са киселим краставцима - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
РУСИЈА
Руски нутрициониста: Три руска јела припремају организам за хладније време
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала