- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички медији откривају: Шта је био циљ посете директора ЦИА Москви

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаЗаменик државног секретара САД Вилијам Бернс и амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол у посети МИП Русије
Заменик државног секретара САД Вилијам Бернс и амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол у посети МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Циљ посете директора Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијама Бернса Москви био је да се Русији стави до знања да САД пажљиво прате наводно концентрисање руских трупа у близини украјинске границе, наводи телевизија „Си-Ен-Ен“.
Како је саопштено, Бернс је на састанцима у Москви покушао да упозори Русију да не планира извођење било каквих офанзивних операција, истичући да Америка веома пажљиво прати сва кретања руских трупа.
„Си-Ен-Ен“ такође истиче да је директор ЦИА током своје званичне дводневне посете Москви такође изразио забринутост због тога што Русија наводно може да искористи извоз гаса као полугу притиска на Украјину и европске земље, где би до зиме могло да дође до нове енергетске кризе.
Након састанака у Москви, где је Бернс разговарао са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевом и директором Спољнообавештајне службе Русије Сергејем Наришкином, директор ЦИА позвао је председника Украјине Владимира Зеленског како би му пренео забринутост америчке администрације због поступака Русије.
Раније је амерички лист „Политико“ објавио је сателитске снимке који, како тврде, показују да Русија наводно групише снаге и војну технику на граници са Украјином. У чланку се напомиње да су снимци који „показују да Русија нагомилава тенкове, самоходно оруђе и војни арсенал“ у подручју града Јељни који се налази у Смоленској области. Интересантна је чињеница да се она налази на граници са Белорусијом, а не Украјином.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
РУСИЈА
Захарова о „руским снагама у близини украјинске границе“: Читава лажна кампања америчких медија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала