- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нове мере у Словенији: Ковид пропуснице за старије од 12 година, забрана окупљања

© AP Photo / непознат ауторЉубљана у време короне
Љубљана у време короне - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Влада Словеније донела је низ нових рестриктивних мера како би спречила ширење вируса корона, али се није одлучила за закључавање које су саветовали из здравственог система, наводећи да су болнички капацитети на ивици издржљивости.
Нове мере ступају на снагу у понедељак и укључују скраћење радног времена локала и забрану окупљања осим за чланове истог домаћинства, преноси Хина.
Старосна граница за особе које морају да имају ПВТ потврде (прележао, вакцинисан, тестиран), спушта се с досадашњих 15 на 12 година, а ковид потврде сматраће се валидним само уз лична документа.
Радно време угоститељских објеката се скраћује на период од 05-22 сата, уз правило да гости буду на прописаној дистанци, тј. најмање 10 квадратних метара простора за сваког госта.
На уласку у продавнице мора бити назначено колико највише људи може да уђе у исто време, платнене маске више неће моћи да се користе већ само хируршке или типске ФФП2, објавила је влада Словеније након седнице која је потрајала до касно у ноћ.
До даљег се затварају сви ноћни клубови и дискотеке, на јавним културним и спортским догађајима посетиоци морају да седе на одговарајућој раздаљини, а ПВТ потврде и маске обавезни су и за присуствовање верским обредима.
Влада Словеније се није одлучила за онлајн наставу у школама, али је одредила да од 15. новембра ученици уместо два пута недељно као до сада, морају да се тестирају на вирус корона три пута, пренео је Танјуг.
Антигенски тест  - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РЕГИОН
Словенија: Могућа крајња мера слободно кретање само за вакцинисане
Тест на вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
ДРУШТВО
Кон о делта плус соју короне: Колико је заразнији и шта је решење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала