- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија одговорила Пентагону: Погледајте се у огледало – ви сте ти који остављате хаос по свету

© AFP 2023 / JOHN MOOREПрипадници америчке војске у Сирији
Припадници америчке војске у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Руска амбасада у Вашингтону огласила се поводом забринутости америчког Стејт департмента и Пентагона због наводне војне активности Русије на граници са Украјином, подсетивши их да амерички војници несмотрено лутају по свету и остављају хаос за собом.
„Збуњени смо забринутошћу прес-службе Стејт департмента и Пентагона због активности наших Оружаних снага на националној територији унутар руских граница. Погледајте у огледало. Америчке Оружане снаге су те које несмотрено лутају по свету, остављајући за собом хаос“, истиче се у саопштењу руске амбасаде на Твитеру.
Раније је заменица портпарола Стејт департмента Џалина Портер изјавила да било какве вести о војној активности Русије код граница са Украјином брину Америку, те да би било какве агресивне акције изазвале посебну забринутост Вашингтона.
Истовремено, портпарол Министарства одбране САД Џон Кирби изјавио је да Пентагон пажљиво прати активност руских трупа на граници са Украјином.
Раније је амерички лист „Политико“ објавио је сателитске снимке који, како тврде, показују да Русија наводно групише снаге и војну технику на граници са Украјином. У чланку се напомиње да су снимци који „показују да Русија нагомилава тенкове, самоходно оруђе и војни арсенал“ у подручју града Јељни који се налази у Смоленској области. Интересантна је чињеница да се она налази на граници са Белорусијом, а не Украјином.
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова демантовала је наводе америчких медија, истакавши да се не ради о једној дезинформацији, већ је у питању читава лажна кампања.
Заменик државног секретара САД Вилијам Бернс и амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол у посети МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
РУСИЈА
Амерички медији откривају: Шта је био циљ посете директора ЦИА Москви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала