- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станковић: Ко је желео да види – видео је

© Фото : ФК Црвена звездаДејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде, изнео је утиске после ремија са данским Митјиландом у Лиги Европе. „Ко је желео да види – видео је“, рекао је Станковић о суђењу.
Дуел Звезде и Митјиланда у Београду, у четвртом колу групне фазе Лиге Европе, завршен је победом Данаца од 1:0.
Станковић је сумирао утиске на следећи начин:
„Доста пута смо причали о томе да можемо да спремимо утакмицу онако како мислимо да ће да изгледа, радимо на свим детаљима, али свака утакмица носи своје. После десет минута се све окренуло, добило неки други ток који ми нисмо очекивали, иако смо радили на тим ситницама доста, дешава се. Утакмица би била тешка и да је било десет на десет у пољу са њима, десет на девет је то већ постало доста теже. То вече у четвртак је некако било чудно вече. Све је ишло контра, почев од терена. Маракана никад није имала баре на терену да стаје лопта, то је прво изненађење било за нас, после тога црвени, из наших грешака смо примили гол. Можда да нисмо тада, можда би примили гол касније, али од свега сада када су се слегли утисци, ја бих извукао и позитивне ствари, видело код момака нешто да су баш желели да стигнемо до једне или две лопте које ће нам омогућити да бар постигнемо гол. Дали су све и дошле су те лопте код прилика које су имали Панков и Драговић, могле су да заврше у мрежи и то би онда стварно било феноменално, али и даље имам исти циљ, а то је пролеће у Лиги Европе. Зависи од нас, имамо утакмицу код куће и идемо даље. Оставићемо то ружно вече иза нас, нећемо се окретати, поуке ћемо извући, морамо да растемо као група, као екипа, као и да пребродимо овакве ситуације које су се десиле у четврта, морамо само изаћи јачи“, истакао је Станковић.

Црвени картон Дегенека

„Дегенек је део групе, не можеш сам да изгубиш, као ни сам да победиш, нема разлога д се било шта оправдава или да се извињава. Треба само да радимо и да слушамо. Идемо даље, да није био Дегенек можда би то био неко други, то је момак који има искуства. Десети минут је био, ја бих можда пустио, има још Борјан који би можда и одбранио или 0:1 десет на десет можда окренемо утакмицу, овако је било доста теже. То је тренутак, делић секунде у којој мораш да одлучиш. Ја бих можда другачију одлуку донео, али ја нисам био на терену“.

Помоћни тренер погођен у главу са трибина

Говорио је Станковић и о кондиционом тренеру Федерику Панонћинију, који је после утакмице завршио у болници.
„Добро је Федерико, пуштен је кући. Био је конзилијум лекара који су одлучили да нема потребе за операцијом. Кући је, биће на кућном лечењу, када буде могао да полети он ће ићи у Италију на опоравак. Федерико је феноменалан, пре свега професионалац, добар пријатељ. Знам да ће његов опоравак трајати најминималније познавајући његов карактер, само онолико колико му буде требало да се врати да може нормално да функционише и да буде опет у сваком моменту доступан за све нас. Стојички је то поднео, дешава се, није требало, али се дешава“.

Суђење

„Три наша нападача су добила жуте картоне. Шта имам од тога да коментаришем суђење, добра ствар коју сам урадио је да сам одмах отишао у тунел, јер би вероватно добио казну три или четири утакмице. Немам шта да додам, хоћу да задржим фокус на екипи, не желим на те главне споредне ствари као што је суђење да трошим своју снагу и расправљам и даље о томе. Ко је желео да види видео је, ми идемо даље“.
Није крио Станковић да је било изузетно захтевно водити меч против данског представника.
„Ја сам покушао да издржимо да не примим гол и да будем опасни када добијемо лопту. Нисам могао да разбијем везни ред, требала нам је ова сигурност. Издржали смо до 45. минута, хтео сам да још 15 минута издржимо у тој формацији и после тога да променим мало чвршће, пребацим Санога у средину, ставим Панкова и Ераковића као два штопера заједно са Драговићем. Примили смо гол у моменту када се нисмо надали. Много је тешко против екипе која је брза и која игра из десет на десет да их некако изненадиш и да извршиш притисак са једним играчем мање у пољу. Доста су уиграна екипа, не верујем да сам могао нешто друго, али одлуке која сам донео биле су верујем исправне у датом моменту под околностима које смо имали“.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СПОРТ
У чему је тајна ваксерског „дербија“: Зашто се Партизанови играчи вакцинишу, а Звездини не

Звезда има исте циљеве

„Жао ми је што се десио пораз у групи у којој смо имали одличну позицији, имали смо брејк из Лудогореца. Када се вратимо на ту утакмицу питање је колико је људи веровало да ћемо добити утакмицу у Лудогорецу. Није лепо изгубити на свом стадиону, али с обзиром на околности које су се десиле дали смо максиму. Нема ништа од рекорда, битан је циљ. Шта имамо од 50 утакмица низа, ако не узмемо титулу, шта имамо од десет или дванаест утакмица ако не прођемо у следећу фазу Лиге Европе. Лепо је имати низ, али није смак света, ако се изгуби једна утакмица у једном такмичарском циклусу, да ли је то Лига Европе или првенство. Моменат није прави, имали смо пун стадион, али имамо прилику и даље. Нећемо одустати сигурно. Утакмица сутра нама доста значи да бисмо држали прикључак са првим на табели, утакмица коју спремамо из тешке вечери. Момци су увек јако реаговали после неких тежих ситуација које су се дешавале. Очекујем да ће и сутра одреаговати на овај пораз и да репрезентативну паузу искористимо како бисмо се одморили, скупили поново и спремили до 15. децембра. Имамо много јак распоред и доста тога што се тиче Европе ће се одлучивати у задњем месецу“, подвукао је Станковић.

Окрет ка Суперлиги

Звездин наредни ривал је Војводина, којој црвено-бели гостују у недељу од 16.45 у Суперлиги Србије.
Није пропустио прилику Станковић да похвали рад некадашњег играча Црвене звезде Славољуба Ђорђевића који у овом моменту предводи са клупе екипу Војводине.
„Ђорђевић ради одличан посао, то је показао и прошле сезоне у Раднику. Са Војводином му можда старт није изгледао најбоље, али је доста промене било у играчком кадру Војводине од његовог доласка. Из утакмице у утакмицу види се да добро ради, да је фокусиран и извлачи максимум из својих играча. Чека нас лепа утакмица, леп дерби. Сви ће бити на располагању, само да видимо ко је колико уморан, али ћемо изаћи у најјачем саставу“.
Славољуб Ђорђевић, српски фудбалски тренер - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2021
Да ли у Србији стасава нови Дијего Симеоне?
Говорило се и о Човићу, једном до најбољих играча екипе Војводине.
„Човић не игра, то је момак који нам је увек правио проблеме, зна да задржи лопту, скочи иако није претерано висок, има феноменалан тајминг. Његово задржавање лопте када помогне екипи да направи тих 15 до 20 метара унапред је од великог значаја за Војводину. Сигурно да ће Војводина гледати да надомести тај недостатак у то сам сигуран, организовани су на терену, немају проблем ни да се организовано бране, када нападају доста користе прекиде, транзицију офанзивну. Биће захтевна утакмица“.
Осврнуо се Станковић и на први дуел одигран ове сезоне са новосадским тимом у којем је било 0:0.
„На Маракани је била једна утакмица, ми смо били доста агресивни и доста смо нападали, једноставно играли су колико смо им дозволили. Доста смо шанси ту утакмицу промашили. Волео бих да се надигравамо, да и они и ми изађемо високо. Ако будемо у проблему сигурно ћемо се бранити организовано, и бити као екипа испред нашег казненог простора ако то буде захтевала ситуације, тако да ће вероватно и они то урадити у зависности од ритма и наше поставке. Ући ћемо у утакмицу као да нам је последња у животу“, закључио је Станковић.
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
СПОРТ
Уплашени Данци и Борјанов „џентлментски“ потез /видео/
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Митрогол поново очарао Енглезе! /видео/
Детаљ из дуела Звезде и Митјиланда - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СПОРТ
Данци „одвојили“ Космет од Србије, али је бар Урошевац – Урошевац /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала