- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Стране инвестиције у Србији 3,14 милијарди евра до октобра

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић објавио је данас видео на свом Инстаграм налогу у којем је пренео важне вести о вредности страних директних инвестиција.
„Грађани Србије, изванредне вести које сам управо добио. Закључно са октобром месецом ове године примили смо и добили и привукли више од три милијарде 140 милиона евра страних директних инвестиција, убедљиво највише у региону, верујем да ће то бити више од 60 процената укупних страних директних инвестиција за Западни Балкан“, саопштио је председник.
„Желим да честитам људима, желим да им кажем велико хвала, наравно највише највише инвестиција из земаља Европске уније, САД, али оно што је веома важно, по први пут имамо огромни ниво инвестиција из азијских земаља, дакле Народне Републике, Јапана, Јужне Кореје и, разуме се, Руске Федерације“, истакао је он.
„Велико хвала свима, ово значи бољу економију, ово значи сигуран напредак, али ово значи и веће плате и пензије на које можемо увек у будућности да рачунамо, хвала и честитам“, навео је председник.
Конференција за новинаре Александра Вучића, Еди Раме и Николе Димитровског  - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
СРБИЈА
Шта конкретно Србији доноси Отворени Балкан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала