- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Много људи ће бити срећно“: Трамп о председничкој кандидатури /видео/

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп држи говор током председничке кампање
Доналд Трамп држи говор током председничке кампање - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп рекао је да ће одлуку о могућој председничкој кандидатури на изборима 2024. донети пошто се заврше конгресни избори следеће године.
Откако је напустио место председника у јануару 2020. године, Доналд Трамп је активан у политичком животу, организује митинге, подржава републиканске кандидате за гувернере и редовно спомиње могућност да се кандидује за председника 2024, али још није дефинитивно саопштио одлуку да ли ће се упустити у изборну трку за Белу кућу.
Трамп је у интервјуу за „Фокс њуз“ рекао да „сигурно размишља о томе“.
„Мислим да ће много људи бити срећно због моје одлуке, и највероватније ћу је саопштити после избора 2022. године“, рекао је Трамп и додао да је то „адекватан термин“.
„Много сјајних људи, који размишљају о кандидатури, чека на моју одлуку, јер се неће кандидовати ако ја то учиним“, додао је бивши амерички председник.
Он је објаснио да су многи његови потенцијални ривали за кандидатуру унутар Републиканске партије „веома угледни“, али, како је додао, „већина њих је рекла да се неће кандидовати ако се ја кандидујем“.
Када је у питању могући кандидат за потпредседника, који би се заједно са њим кандидовао за изборе, Трамп је рекао да „Републиканска партија има много сјајних људи“.
На питање да ли би могао да буде гувернер Флориде Рон Десантис, Трамп је одговорио: „Он је добар човек, али ми имамо много добрих људи“.
Када је у питању да Трампов потпредседнички кандидат буде бивша амбасадорка у УН Ники Хејли, бивши председник је рекао да она „повремено скрене с пута, а онда се врати, што је лепо“.
„Она је рекла да се не би кандидовала за председника ако се ја кандидујем, што је добар знак поштовања. Био сам веома добар према њој, мислим да је урадила одличан посао у Уједињеним нацијама“, истакао је Трамп.
Подвукао је да је рано говорити о томе и поновио да „Републиканска партија има много сјајних људи“.
Трамп је и раније говорио о могућности председничке кандидатуре, па је тако у септембру такође за Фокс њуз рекао како „не види другу опцију, осим да се он кандидује“.
У прилог тој могућности говоре и последње анкете, према којима популарност америчког председника Џоа Бајдена пада, док републиканци верују да су има шансе велике да победе на председничким изборима ако Трамп буде кандидат.
О томе да ли ће бити покренут поступак Бајденовог опозива по 25. амандману Устава САД, којим се претило Доналду Трампу, и о томе ко заправо управља Америком у емисији Нови Спутњик поредак говорили су политиколог Александар Павић и историчар Саша Адамовић:
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СВЕТ
Америчке демократе изгубиле на „референдуму о председнику Бајдену“ који су саме направиле
Бивши амерички председник Доналд Трамп на конвенцији републиканаца у Северној Каролини - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2021
План освете: Враћа ли се Доналд Трамп
Глен Јангкин, новоизабрани гувернер Вирџиније - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СВЕТ
Велика победа републиканаца у Вирџинији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала