- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рапорт из српског „генералштаба“ пред финални бој: „Они су фаворити, али – будите сигурни у Србију“

© Фото : Фудбалски савез СрбијеЉубинко Друловић и Драган Стојковић
Љубинко Друловић и Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Пратите нас
Не постоји особа у Србији која боље познаје менталитет Португалаца од Љубинка Друловића. Некадашњи крилни нападач, сада члан Пиксијевог стручног штаба, најавио је за Спутњик велико финале између Португалије и Србије у Лисабону 14. новембра. Популарни Друла верује да Орлови могу из пакла Да Лужа да одлете на Мундијал, а за то им треба победа!
Када у фудбалу поменете Србију и Португалију, асоцијација на прву лопту је реми, с обзиром на то да је од 2007. године на седам одиграних мечева, чак четири завршено без победника, уз три победе предстојећег ривала.
Тако је окончан и последњи двобој две репрезентације у Београду, када су Роналдо и другови на полувремену имали два гола предности, да би Пиксијеви Орлови променили приступ током 15-минутне паузе и изашли на терен као ратници и победници, те су на крају награђени за такав приступ и утакмица је завршена резултатом 2:2.
Дарко Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
СПОРТ
Легенда се јавља из Атине: „Србија је показала да не зна за страх“
Простора за калкулације нема. Рачуница је проста – Србија 14. новембра у 20.45 када се закотрља лопта, мора да освоји три бода, уколико жели прво место Групе А што гарантује директан пласман на Светско првенство у Катару наредне године.
У супротном, чека их бараж, а сви одлично знамо како се претходни пут завршила та прича са Шкотима и то у Београду...
Спутњик је циљано 'гађао' Љубинка Друловића, легенду Порта који је касније обукао и дрес још једног лисабонског клуба Бенфике, да најави меч истине у који су стале читаве квалификације и који може Србији пуно тога доброг да донесе, с друге стране и да однесе...
Мало је недостајало да Ирци одраде велики посао за Орлове и да савладају Португалију у Даблину 11. новембра, али је главни судија Шпанца Хесус Хил Мансано у 94. минуту поништио гол домаћину.
Љубинко Друловић у Миљановом корнеру
Љубинко Друловић у Миљановом корнеру - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Љубинко Друловић у Миљановом корнеру
„Пратили смо у Пазови тај меч. Пикси, стручни штаб, репрезентативци... Стигли смо на друго полувреме, тако да смо успели добар део да испратимо, а видели смо и тај поништен гол. То је ствар судије, одмах је свирао фаул да не уђе у проблем. Можда неки други судија не би свирао, али како је тако је. То не можемо да променимо, гледамо само нас“, почео је разговор Друловић.
Прекинули смо га на кратко и питали каква је била реакција селектора и играча када су видели да Шпанац поништава гол Ирцима? Гол који би Србију сачувао на првом месту, те би Португалци морали да јуре победу. Самим тим би улоге биле замењене и сав притисак био би на леђима Роналда, Силве и осталих асова...
„Уследила је нормална реакција, сигурно да нам је свима то засметало јер смо навијали да Ирци добију што би за нас било боље. Али добро, борили су се, дали максимум, а нама сада остаје да играмо на победу у Лисабону. Будите сигурни да ћемо учинити све да освојимо три бода у недељу“, јасан је Љубинко.
Друловић који је чак у два наврата био в.д. селектора Србије, нема дилему да ће Португалци бити на знатно вишем нивоу против Орлова у односу на сусрет у Даблину.
„Видим да Португалци нису задовољни како су одиграли против Ирске, то је њихова ствар. И даље имају могућност да одиграју нерешено код куће против нас и да оду директно на Мундијал. Доста играча им је одмарало, мој бивши тренер сачувао Фернандо Сантош је искусно Силву, Кансела и још неке играче. Кажем, биће то потпуно другачији тим. На папиру су фаворити, они су европски прваци, али ми у овом тренутку играмо одлично. Имамо велики број фудбалера који су у топ форми, нисмо изгубили утакмицу откако је Стојковић дошао на место селектора“, апострофира Друловић страшну форму Влаховића, Митровића, Тадића, која би управо могла да буде пресудна у „лисабонској бици".
© REUTERS / MARKO DJURICAВлаховић, Гајић и Митровић славе гол Србије против Ирске
Влаховић, Гајић и Митровић славе гол Србије против Ирске - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
Влаховић, Гајић и Митровић славе гол Србије против Ирске
Атмосфера је изузетно битак фактор, а Друловић је поручио да је она на изузетно високом нивоу, као и да су играчи које је пут Лисабона испратио председник Србије Александар Вучић и мотивисао додатним премијама, свесни свега што их чека.
„Знају да је пред њима финале у којем су шансе, према мом мишљењу, подељене. Уколико будемо на највишем нивоу можемо да остваримо резултат који нас води директно на Светско првенство. Притисак је велики, Португалци ће имати огромну подршку са трибина, заменили су чак и стадион на којем се игра. Отпао је 'Жозе Алваладе' због лошијег стања терена, па су одабрали стадион Бенфике Да Луж. Сигурно је да имамо квалитет и играче који могу да одговоре ривалу, а уколико поновимо игру из Даблина можемо да се надамо победи. Србија под Пиксијем игра офанзивно, ствара шансе, постиже голове и то радује“, истиче Друловић.
Човек који је са омладинском селекцијом, играчи узраста до 19 година, постао првак Европе 2013. године, открио нам је и да му непрестано звони телефон јер га зову португалски новинари у намери да им „открије" како ће изгледати Србија.
„Имао сам неколико пропуштених позива из Португалије док смо били на последњем тренингу пред лет за Лисабон. Нисам изненађен и за њих је то изузетно битан меч. Јавићу им се, зашто да не. Имам заиста добар однос са Португалцима“, завршио је разговор Друловић којем смо пожелели срећу и да се из Лисабона Орлови врате са три бода и чекираном картом за Мундијал у Катару.
Александар Митровић прославља први гол против Азербејџана на утакмици квалификација за СП у Катару - Sputnik Србија, 1920, 12.11.2021
СПОРТ
Два поклона за Србију пред „лисабонско финале“
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
Пикси после Катара: Знам тим за недељу!
Фудбалска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.11.2021
СПОРТ
Србија додала гас када је требало – Катар разбијен пред утакмицу године!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала