- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење из Немачке: Велики проблем што „Северни ток 2“ неће радити целу зиму

© Пресс-служба Eugal / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода "Северни ток 2"
Изградња гасовода Северни ток 2 - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2021
Пратите нас
Министар привреде немачке покрајине Саксонија-Анхалт Свен Шулце упозорио је на негативне последице обустављања сертификације оператора гасовода „Северни ток 2“ – компаније „Норд стрим 2 АГ“.
Како истиче, ова одлука немачког регулатора може да доведе до пораста цена и губитака у производњи.

„Видим велики проблем у томе што 'Северни ток 2' неће радити целу зиму, што се сада сигурно зна“, истакао је Шулце током прес-конференције у Магдебургу.

Према речима члана немачке десничарске странке „Алтернатива за Немачку“ Алберта Брајнингера, одлука о обустављању сертификације може имати политичке разлоге и немачки регулатор можда жели да добије на времену до формирања нове владине коалиције.
„Није све тако једноставно, тешко је рећи која компонента ће преовладати – политика или немачка бирократија. Вероватно је регулатор нашао разлог да одбије сертификацију. Коалиција још није формирана, а регулатор жели да добије на времену док то питање не буде решено... Наравно, постоји и политичка компонента, тај пројекат је био политизован од самог почетка“, истиче Брајнингер.
Притом је додао да не види никакве сигнале да ће се одустати од „Северног тока 2“ јер, како истиче, у Немачкој постоје значајне снаге које су заинтересоване да се тај пројекат што пре покрене.
Подсетимо, немачки регулатор (Федерална агенција за мреже) обуставио је сертификацију компаније „Норд стрим 2 АГ“, као независног оператора гасовода „Северни ток 2“. Процес ће бити настављен када „Норд стрим 2 АГ“ формира немачку филијалу која ће се поново пријавити за сертификацију.
Градилиште гасовода Северни ток 2  - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
РУСИЈА
Немачки Зелени: „Северни ток 2“ неће играти улогу ове зимске грејне сезоне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала